ItemLost 1Itemlost, een start-up met een unieke oplossing voor het terugvinden van verloren spullen, is dit voorjaar geselecteerd als partner in het beveiligen van de gemeentelijke dienstfietsen. De gemeentelijke dienstfietsen worden voorzien van Itemlost-labels en zijn daardoor makkelijker terug te vinden.


Wethouder Jan Iedema: “Ik ben blij met deze samenwerking. Het mes snijdt aan meerdere kanten voor de gemeente. Met dit product wordt niet alleen de economische schade door verloren items beperkt, maar hiermee ondersteunt de gemeente ook lokale ondernemers die innovatieve oplossingen bieden.’
Itemlost, gevestigd op het Dutch Innovation Park, is de ontwikkelaar van een speciale gecodeerde sticker die op waardevolle voorwerpen geplakt kan worden, waarna de vinder van het voorwerp snel en gemakkelijk direct contact kan leggen met de eigenaar. De oplossing is eenvoudig, snel en goedkoop.
Gino de Vin (CEO Itemlost) is blij dat na de inzet van zijn product op de gemeentelijke laptops ook het labelen van de dienstfietsen aan zijn bedrijf wordt toevertrouwd: “Zoetermeer was onze eerste gemeentelijke afnemer en laat met het omarmen van ons product zien dat het een vooruitstrevende gemeente is. Ons concept is ook gebaseerd op vertrouwen. We weten dat de meeste mensen eerlijke vinders zijn en wat ze vinden graag willen teruggeven. Maar het moet dan wel eenvoudig zijn en niet te veel tijd kosten."

-advertenties-

-goede doel-