DWO-mp1 kampioen

De kampioenen, staand v.l.n.r.: Björn (trainer), Kevin, Lars, Daan, Sid, Jenoa, Twan, Nethan (trainer). Zittend v.l.n.r.: Sem, Firat, Dario, Jens.
Fotograaf: Rutger van Beusekom

DWO MP1 kampioen 1e klasse 1!!

Afgelopen zaterdag is DWO MP1 (Mini Pupillen, 4 en 5 jaar) kampioen geworden van de 1e klasse 1! Ook de laatste tegenstander in de competitie werd met ruime cijfers verslagen, het werd 22-4 na een 8-1 ruststand. De spanning zat goed in de benen en het duurde even voordat de jongens in de wedstrijd kwamen. De trainers zagen echter dat na een paar minuten de spanning eraf ging toen eenmaal het eerste doelpunt viel. Daarna waren de jongens weer ouderwets een klasse apart.

Aanvallen over soms wel 5 of 6 schijven is waar menig ouder en hoger team jaloers op zou zijn, maar voor DWO MP1 is dat inmiddels heel normaal. Onder leiding van de trainers Björn en Nethan is dit team uitgegroeid tot een ware voetbalmachine. Het aanwezige publiek kon dus weer genieten van het goede samenspel. Sommige enthousiaste toeschouwers hadden ook nog een spandoek opgehangen voor de kampioenen. In deze competitie bleek namelijk enkel Lugdunum MP1 in staat om DWO MP1 van winst af te houden. Onder hele moeilijke omstandigheden, met goaltjes van 1x1 meter en soms met 4 keepers ervoor, werd die wedstrijd verloren met 3-2. Alle overige wedstrijden zijn met ruime cijfers in winst omgezet. Het uiteindelijke doelsaldo van 206 voor en maar 49 tegen.

Nadat de scheidsrechter het laatste fluitsignaal produceerde, barstte het feest los! Spelers vlogen elkaar in de armen en er werd flink gejuicht en gedanst. Trainer Nethan overhandigde de kampioensbeker en één voor één toonden de spelers deze aan het aanwezige publiek. In de kantine ontvingen alle spelers een medaille en toen alle fotografen klaar stonden, werden meerdere flessen (kinder-)champagne ontkurkt! Onder een luid gejuich werd het “campione campione olé olé olé” ingezet. Toen de eerste stemmen wat schor werden stond er in de kantine een tafel klaar met patatjes en wat te drinken. De voorzitter van DWO kwam toen om aan alle spelers een cadeau te overhandigen, dit viel bij alle spelers in goede aarde.

In dit team zit veel potentie en de komende weken zullen er nog een aantal toernooien gespeeld worden en zal er ook regelmatig vriendschappelijk gespeeld worden tegen F-teams. Dan kunnen de jongens alvast een beetje wennen aan het halve veld waar volgend seizoen op gespeeld zal worden. Waarschijnlijk is in de toekomst meer nieuws te verwachten van deze talentvolle groep!!

-advertenties-

-goede doel-