impressie islamitisch centrum olof palmelaanDe procedure rond de vestiging van de moskee aan de Olof Palmelaan kan pas op zijn vroegst na de zomer worden afgerond. Het ontwerp-bestemmingsplan en de vergunning ligt met ingang van 21 juni 2019 voor 6 weken ter inzage. De gemeenteraad zal hier na het zomer-reces een besluit over nemen.


Belanghebbenden hebben vanaf vrijdag 6 weken de tijd om te reageren op het ontwerp-bestemmingsplan voor het gebied, de ontwerp-omgevingsvergunning en het ontwerp-verkeersbesluit. Na de zomer worden eventuele reacties bekeken en voorgelegd aan de gemeenteraad. Pas na een besluit van de gemeenteraad kan het college de omgevingsvergunning verlenen, waarna de bouwplannen echt van start kunnen.

 

Verlenging koopovereenkomst

Voor de verkoop van het perceel aan de Olof Palmelaan door de gemeente aan ICZ en de aankoop van het perceel aan de Roggeakker door de gemeente van ICZ, is in 2014 een koopovereenkomst gesloten. Deze overeenkomst is in 2018 al verlengd en nu opnieuw verlengd tot 1 juni 2021.

 

Moskee in Meerzicht te klein

De huidige moskee in Meerzicht is al jaren te klein volgens ICZ, Islamitisch Centrum Zoetermeer. Zij kochten al in 2012 een perceel aan de Roggeakker in Seghwaert, maar konden niet starten met bouwen omdat de vergunning niet rond kwam. In overleg met de gemeente heeft ICZ gekozen voor het perceel aan de Olof Palmelaan in Oosterheem, naast de brandweer.
Het gebouw zal ruimtes krijgen met educatieve, maatschappelijke en religieuze functies. Volgens het college zal bij de moskee geen minaret komen, die gebruikt wordt om met luidsprekers op te roepen tot gebed.

 

Foto: Impressie van het islamitisch centrum aan de Olof Palmelaan

-advertenties-

-goede doel-