zusterslongafd2De artsen en verpleegkundigen van het LangeLand maken veel leed mee. Voor de longafdeling is dit niet anders. Maar soms kunnen zij daar net even het verschil maken. Zo hebben zij aan een terminale vrouw gevraagd zij nog een wens had. De vrouw wilde graag nog één keer koffie drinken aan het Noord Aa.

Zuster Eveline legt uit: "Een mevrouw die hier vaak op onze longafdeling in het lange land ziekenhuis heeft gelegen, mocht vandaag naar huis om te sterven. Samen met de broeders van de zorgambulance Frank en Brian vroegen wij of mevrouw nog een wens had. Zij vertelde ons dat ze nog graag met haar man een kop koffie drinken en genieten van het mooie weer in het restaurant Aa-zicht".

 

Nog één keer koffie drinken met haar man

 

zusterslongafd1

De verpleegkundigen en de twee broeders keken elkaar aan en vonden dat ze deze wens in vervulling moesten doen gaan. De vrouw was immers al jaren patiënt op de longafdeling en omdat ze slecht ter been is, hebben Frank en Brian haar vaak naar het ziekenhuis gebracht en weer terug. 

Direct werd het Aa-zicht gebeld of zij mevrouw konden ontvangen. Het personeel daar aarzelde niet, zijn voor mevrouw open gegaan en hebben meteen de koffiepot aangezet.

Niet veel later kon mevrouw en haar man genieten van koffie en een zonnetje.

"Hoe lief is dat! Wij, verpleegkundige van de longafdeling, zijn ontroerd dat we dit konden doen voor mevrouw. Het is geweldig dat Frank en Brian tijd hebben vrijgemaakt voor deze wens van onze patiënt", zegt Eveline.

 

foto: vlnr Lienke, Anneke, Eveline en Emmely

 

 

-advertenties-

-goede doel-