DSC 0421De 112 Veiligheidsdag op 18 mei, kon rekenen op zonnig weer en heel veel bezoekers. Voor de opening kwamen brandweercommandant Spuitgraag en burgemeester Aptroot in een oldtimer brandweerauto aan. Het publiek kon zich laten voorlichten over alles wat met veiligheid te maken heeft.

Voor jong en oud blijven de voertuigen van de brandweer, politie en ambulance toch altijd interessant. Op de 112 Veiligheidsdag, die om het jaar gehouden wordt, was er dit jaar veel te beleven. Op het parkeerterrein aan de Van der Hagenstraat kwamen veel bezoekers al een half uur voor de opening om als eerste alles te zien. De kinderen konden branden blussen, even in de 'boevenwagen' en zwaaien naar Paw Patrol. Voor de volwassenen was er informatie over reanimeren, drones van de brandweer en alles wat met politietaken en beveiliging te maken heeft. Ook waren er dit jaar een aantal legervoertuigen, zoals een oude jeep.

DSC 0409  DSC 0416 

Wat de dag aantrekkelijk maakt is het feit dat je overal op en in mag. Dat maakt de 112 dag tot een echte belevenis. Bij veel hulpdiensten is het ook mogelijk om eventjes te ervaren wat het werk inhoudt, zo kunnen kinderen een brandje blussen, kun je oefenen met reanimeren of je laten schminken als slachtoffer van een ongeval.

 

Video: Mark Neijssel

Foto's: Guus Pauwels

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2019/112-Veiligheidsdag-Zoetermeer/

-advertenties-

-goede doel-