zintuigen005

Op rk basisschool De Spelevaert aan de Irisvaart werd twee weken lang een project gedaan met het onderwerp ‘Zintuigen’. Alle groepen van de school deden er aan mee. We gebruiken onze zintuigen natuurlijk dagelijks, maar niet altijd bewust. Waar zijn onze zintuigen voor? En wat kun je er mee? In de diverse klassen leerden de kinderen hier een heleboel over.

Ze deden bijvoorbeeld mee aan smaaklessen. Horen, ruiken proeven, voelen: Waar doe je dat mee? De kinderen konden dit ervaren met vele proefjes.

Er waren ook allerlei dingen geknutseld en de grotere kinderen hebben een projectboekje gemaakt. De kinderen wilden uiteraard de ouders en broers, zussen, oma’s en opa’s laten zien wat er allemaal gedaan was. Op donderdag 14 februari werd er daarom een kijkavond georganiseerd van 17.30u tot 18.30u. Er was een doolhof in de aula, waar je geblinddoekt doorheen werd geleid. Een aparte ervaring!

Daarna was er op vrijdag een leuke afsluiting in de speelzaal en aula o.a. in de vorm van een quiz, waarbij de ouderraad een grote rol speelde.

kijkavond 019 2013-02-14 zintuigen 030

-advertenties-

-goede doel-