0114 CopyrightFOTOFLEX.NL 08042019De gemeente Zoetermeer doet mee aan de landelijke actie 'Hou de lijn vrij!'. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor het vrijhouden van de geleidelijnen, bedoeld voor blinden en slechtzienden. Met behulp van de geribbelde geleidelijnen kunnen zij goed hun weg vinden, mits er geen obstakels op de lijnen staan.

 

Vaak worden de geleidelijnen geblokkeerd door obstakels, een verkeerd geparkeerde fiets, of rommel. Dit levert gevaarlijke situaties op voor mensen die slecht zicht hebben.Wethouders Ingeborg ter Laak (toegankelijkheid) en Marc Rosier (verkeer) plakten maandag, samen met leden van de Toegankelijkheidsraad, opvallende blauwe stickers bij de geleidelijnen, waarin gevraagd wordt de lijn vrij te houden.

 

Meedoen?

Zoetermeerders zonder visuele beperking kunnen ervaren hoe het is om met deze beperking door het leven te gaan. Met behulp van een geleide stok en de geribbelde tegels probeer je zo je weg te vinden over het Stadhuisplein. Mee doen kan nog op woensdag 10 april tussen 15.00 en 17.30 uur en vrijdag 12 april tussen 14.00 en 17.00 uur op het Stadhuisplein. U wordt begeleid door leden van de Toegankelijkheidsraad.

 Foto: Fotoflex.nl

-advertenties-

-goede doel-