shortcurling 1e plaats

Team la Cucaracha met de eerste plaats (foto: Facebook CCPWA)

actieDit weekend werd op de curlingbaan in het Silverdome en 1e Zoetermeer Shortcurling open toernooi gespeeld. 20 teams deden mee aan dit toernooi dat tevens een fundraising activiteit was voor de stichting ‘Spieren voor Spieren’.

Shortcurling is een variant op het echte curling maar dan een stuk eenvoudiger om te spelen. Daardoor was het ook uitstekend geschikt voor ongeoefende curlers om deel te nemen. Iedere speler speelt 1 steen naar de cirkels over een afstand van 5 meter. Aan het toernooi deden dan ook verschillende gelegenheidsteams mee, bestaand uit leden van een sportvereniging, schoolleerlingen, collega's van een bedrijf of leden van een politieke partij.

Team la Cucaracha is kampioen geworden van het toernooi. Het team van Zoetermeer Vooruit haalde het tot de kwartfinales en was daar erg blij mee. “We hebben het vooral ervaren als een sportief en vrolijk evenement. Dat we daarmee ook een goed doel steunen was voor ons meerwaarde om hieraan mee te doen. Het was geweldig om deze sport een keer te mogen beleven.” aldus fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch van Zoetermeer Vooruit. 

 Het inschrijfgeld en donaties (in totaal € 300) wordt volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren.

 

-advertenties-

-goede doel-