bomen snoeienDe gemeenteraad van Zoetermeer heeft ingestemd met het voortzetten van de zogenaamde takkenroute. De takkenroute is een halfjaarlijkse inzamelroute voor grof tuinafval. Bewoners kunnen in april en oktober, als er veel snoeiafval is in de tuin, dit kosteloos laten ophalen.

In het voor- en najaar, als er veel gesnoeid wordt in de tuinen, is de groenbak vaak te klein voor al het groenafval. Daarbij moeten takken eerst klein worden gemaakt voordat ze in de container passen. Naar aanleiding van een amendement van Zoetermeer Vooruit heeft de gemeente in 2018 op twee momenten in het jaar een takkenroute gereden. Het is mogelijk gebleken om in twee inzameldagen heel Zoetermeer te bereiken. De takkenroute wordt gereden op dagen waarop geen grofvuilafspraken ingepland staan, op deze manier kost de route geen extra geld.

Juliette Meurs-Troch, Zoetermeer Vooruit: "De takkenroute is een mooie service naar de Zoetermeerders, die geen extra geld kost. Uit de evaluatie is gebleken dat vorig jaar voldoende gebruik is gemaakt van deze dienst. We zijn blij dat het college nu heeft voorgesteld de takkenroute definitief in te voeren."


De exacte data voor het kosteloos inleveren van snoeiafval zijn nog niet bekend, naar verwachting zal dit in april zijn.

-advertenties-

-goede doel-