Susanne AltDe getalenteerde altsaxofoniste Susanne, met de wel heel toepasselijk achternaam Alt, zal op zondagmiddag 3 maart een jazzconcert geven in het Golden Tulip Hotel. Ze zal worden begeleid door Hans de Wild, piano - Sven Schuster, contrabas en Victor de Boo op drums.

Susanne Alt leerde als kind piano en gitaar spelen van haar ouders. Haar vader, Hans-Joachim Alt is componist, dichter en pianoleraar. Haar moeder, Maria Alt, is gitaarlerares. Met saxofoon begon ze op haar twaalfde. Van 1993 tot 1996 volgde ze klassieke saxofoon aan het Meistersingerkonservatorium te Neurenberg en in 1996 won ze de Siemens-Jazz-Förderpreis, waarna ze jazz-saxofoon ging studeren aan het Conservatorium van Amsterdam.
In 2004 richtte ze het Susanne Alt Quartet op, waarmee ze finalist werd bij de Dutch Jazz Competition. De band speelde voornamelijk composities van de bandleden zelf. Susanne heeft onder meer in theatervoorstellingen gespeeld van Ivo Niehe, Willeke Alberti (2005/2006) en the Soul of Mowtown (2016).

Het concert begint om 15:00 uur. De zaal gaat open om 14:30 uur. De toegang is € 10,00 p.p.

-advertenties-

-goede doel-