Akoestische-gitaarOp maandag 4 februari vindt de presentatie plaats van het project Electric Guitar Lab. In dit nieuwe peer-to-peer teaching project leren CKC-gitaarleerlingen een vriend of vriendin die geen gitaarervaring heeft, een nummer op de gitaar.

Stimuleren van ontwikkelen
Tijdens het project is het interessant om te ontdekken wat voor ontwikkeling de gitaarleerlingen zelf meemaken gedurende de periode dat ze hun vriendjes lesgeven. Grote kans dat het hun eigen motivatie en technisch inzicht een oppepper geeft! Daarnaast is het ook interessant voor de docenten: zij zien hoe leerlingen de rol van docent invullen.

Na de les werken de koppels zelfstandig verder aan het nummer en kunnen samen thuis verder oefenen met de extra gitaar en versterker die gratis beschikbaar worden gesteld. Uiteindelijk wordt het ingestudeerde nummer door de koppels opgevoerd tijdens de presentatie in het Auditorium van het CKC.

Focus op de toekomst
Projecten zoals Electric Guitar Lab zijn, met het oog op onderwijsvernieuwing, erg belangrijk omdat daar een deel van de toekomst ligt. Bovendien kan het leiden tot goedkopere vormen van cultuuronderwijs, die in huidige en aankomende tijd eens heel belangrijk kan worden.

Aanvang van de presentatie is 19.30 uur en de entree is gratis.

-advertenties-

-goede doel-