IMG 2705

Foto: Esther van der Burg

IMG 2704Energie besparen hoeft niet ingewikkeld te zijn, je bespaart al als je bijvoorbeeld de oplader van de telefoon na het opladen meteen uit het stopcontact haalt. Burgemeester Charlie Aptroot was door de fractie van GroenLinks in Zoetermeer uitgenodigd om een Energy Party bij te wonen. Op deze party’s krijgen mensen tips en uitleg over de meest uiteenlopende gadgets die je huis energiezuiniger maken.

De avond werd gepresenteerd door Jacques Teeuwisse, die de aanwezigen veel tips over energiebesparing gaf. De bijeenkomst werd gehouden in de Diederik van Teylingenflat in Palenstein. Ook burgemeester Aptroot heeft veel tips opgedaan en leerde onder andere dat alle opladers voor zijn telefoons, I-pads, etc. allemaal stroom blijven kosten, ook als ze niet aangesloten zijn op een apparaat. Door ze dus dag en nacht in het stopcontact te laten zitten, verspil je stroom. De burgemeester was zeker van plan om de tips toe te passen in zijn nieuwe huis in Zoetermeer!

IMG 2711Burgemeester Aptroot had alle fracties in de gemeenteraad gevraagd hem ter kennismaking voor een activiteit uit te nodigen. Met deze activiteit liet GroenLinks zien wat zij als fractie belangrijk vindt in Zoetermeer: zuinig omgaan met energie en meer aandacht voor duurzaamheid. Ook bieden de Energy Party’s kansen voor mensen. Voor de energie-consulentes is een Energy Party namelijk een stukje werkervaring opdoen. Ook vindt de fractie het werk dat Piëzo voor Zoetermeer doet, projecten op het gebied van participatie (meedoen), integratie (samen leven met andere culturen) en emancipatie (gelijke kansen), heel belangrijk.

Energy Party

Een Energy Party kan door iedereen in Zoetermeer aangevraagd worden (gratis). Energie-consulentes komen dan bij mensen thuis om onder het genot van een hapje en een drankje meer te vertelle over energie besparen. Ook kunnen mensen tegen een speciale prijs energiebesparings-gadgets kopen, zoals spaarlampen of deurdrangers.

 

Foto's: Esther van der Burg, esthermairephotography

-advertenties-

-goede doel-