De mountainbikeroute in Zoetermeer staat in het weekeinde van 24, 25 en 26 augustus in het teken van het NK Eliminator en de 3 Nations Cup. De allerbeste mountainbikers uit voornamelijk Nederland, Belgiƫ en Duitsland rijden dan hun wedstrijden.

De meer recreatieve mountainbiker krijgt in de funklassen de mogelijkheid om een echte wedstrijd te rijden over het speciaal ervoor aangepaste wedstrijdparcours.

Het wedstrijdweekeinde start met het NK Eliminator op vrijdagavond. In heats strijden steeds vier mountainbikers tegen elkaar om uiteindelijk in de finale de Nederlandse titel op te eisen. Een korte en technische ronde, die snelheid en durf vraagt van de deelnemers. Wachten is geen optie.   

Zaterdag en zondag staan in het teken van de 3 Nations Cup. Meet je als (jeugd)prof in een van de licentiewedstrijden aan andere bikers op snelheid, bochtenwerk of klimtechniek. Of probeer als recreatieve biker je bikevrienden tijdens de funklasse jeugd (zaterdag), heren of dames (zondag) 'officieel' af te troeven. Iedereen die mountainbiken leuk vindt is namelijk welkom in een van de funklassen, ook zonder KNWU-licentie.

Bovendien worden er veel leuke activiteiten georganiseerd rondom het wedstrijdparcours tijdens dit weekeinde. Genoeg mountainbikeplezier dus, voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Meer info en inschrijven: www.whgh.nl

De 3 Nations Cup in Zoetermeer maakt deel uit van de 3 Nations Cup mountainbike series:10 mountainbikewedstrijden in Nederland, Duitsland en Belgiƫ. De 3 Nations Cup wedstrijden in Zoetermeer worden georganiseerd door Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart. Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart werkt in Zoetermeer samen met veel vooral lokale partners.

Beeld bij persbericht XLC Mountainbike wedstrijd WHGH klein

-advertenties-

-goede doel-