SAM 0111Seinstoringen, wisselproblemen, tramstellen die langdurig stilstonden met passagiers, beperkte bediening langs de “krakeling”, geen vervoer tussen stations Centrum –West en Stadhuis – de problemen met de RandstadRail in Zoetermeer konden niet op tijdens de afgelopen dagen.

Naar de mening van de VVD Zoetermeer moet het openbaar vervoer een goed alternatief zijn voor andere vormen van vervoer. Daar was de afgelopen dagen op de RandstadRail in, van en naar de stad geen sprake van.

De fractie van de VVD in de raad van Zoetermeer heeft daarom een verzoek ingediend om hierover met het college in debat te mogen gaan.

Onderwerpen die de VVD aan de orde wil stellen betreffen o.a. de mogelijke oorzaken, de maatregelen die getroffen zijn en gaan worden, en de vraag of reizigers wel voldoende ondersteund worden.

 

De situatie van de Randstadrail nu:

Zolang de sneeuw aan houdt zal er alleen maar rechtsom gereden worden op de krakeling, alle halten worden wel aangedaan. Maandagochtend waren er nog grote problemen met de wissels, maar deze zijn in de loop van de ochtend opgelost.

 

Foto: Sander vd Berg, PBA Zoetermeer

-advertenties-

-goede doel-