hennepplantageMaar liefst 550 hennepplanten zijn aangetroffen in een woning aan de Zwammerdamstraat in Oosterheem. De planten stonden over twee etages verdeeld. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een tip.

Een getuige belde de politie en vertelde dat een deur van woning aan de Zwammerdamstraat al enige tijd openstond. Agenten die om 14.00 uur de woning betraden troffen op de eerste en tweede eteage een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Forensisch experts stelden in de woning een onderzoek in om eventuele sporen naar de eigenaar van de kwekerij veilig te stellen. In de woning troffen agenten in totaal 550 hennepplanten aan. Uit onderzoek bleek dat de stroom voor de hennepkwekerij werd gestolen. De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur namen agenten in beslag en zullen worden vernietigd.

 

Tips? Bel de politie!

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

-advertenties-

-goede doel-