Twee Zoetermeerse Karateverenigingen waren die weekend afgereisd naar Sittard om mee te doen aan de 11e editie van de internationale Karate Cup. Dit toernooi is elk jaar weer een groot spektakel. Dit jaar telde het evenement 550 deelnemers uit 9 landen.

Nicky en Elvin 2

Nicky en Elvin Gerritsen, uitkomend voor Unity’99 Rotterdam wisten zich allebei naar het podium te vechten tijdens dit zware toernooi. Broer en zus wonnen op één partij na, alle voorrondes. Het doorzettingsvermogen zit ze blijkbaar in het bloed want vastberaden en volhard wonnen ze de kleine finale en pakten het brons in hun categorie en een prachtige podiumplaats.

Rayan 3

Rayan Laghmich

Rayan wist door slim en tactisch karate alle wedstrijden in de voorrondes met winst naar zich toe trekken. Hierdoor plaatste hij zich voor de finale later op de dag. Tijdens deze finale ,welke werd gehouden in de spotlighst en tussen rook- en vuurwerkfonteinen, liet Rayan zich van zijn beste kant zien. Oppermachtig en zelfverzekerd maakte hij de ene na de andere punt en met een eindscore van maar liefst 6-0 op het scorebord werd hij de terechte kampioen van dit toernooi.

Kai Sei

Voor Budoschool Kai Sei begon het toernooi teleurstellend. In hun respectievelijke categorieën verloren Wissal el Boudakhani, Marin Hagenaar, Kai Krul, Anika Monte, Michael Oostindie en Colin Vercammen allen de eerste ronde. Omdat hun tegenstander de finale niet wist te bereiken, was er voor hen einde toernooi. Bij de jongens werd George Karapetjan via de herkansing zevende. Mex Onderwater en Kosta Pappaioannou bereikten allebei de halve finale. Doordat zij deze verloren, plaatsten zij zich direct voor de B-finale. Gebrand op de overwinning, wisten ze deze strijd naar hun hand te zetten, waarmee de beker voor de derde plek binnen was.

 

Spotlights

De pas 10-jarige Nicole Pappaioannou bereikte bij de meisjes de finale. De finales zijn bij dit toernooi altijd spectaculair; ze vinden plaats op twee centrale matten in de spotlights, waarbij de finalisten worden aangekondigd met muziek, lichtshow, rook en vlampotten. De zeer spannende eindstrijd werd door Nicole uiteindelijk gewonnen en de grote beker voor de eerste plaats was daarmee een feit. De prestatie van Nicole is extra knap omdat zij pas minder dan een maand in deze leeftijdsklasse uitkomt en een kop kleiner is dan de rest.

keisittard

-advertenties-

-goede doel-