serious dragonsOnder de naam Serious Dragons slaan alle drakenboot verenigingen in Nederland de handen in een om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Ook The Dutch Dragons uit Zoetermeer peddelen mee voor het goede doel. De jeugdleden gaan zondag 17 december van start met hun actie, gevolgd door de 'grote draken' op 21 en 22 december.

De jeugdleden, welke tussen de 12 en 18 jaar oud zijn, zullen een afstand van 12,6 km gaan peddelen door Zoetermeer in en rondom de Noord Aa. Naast dat alle leden gesponsord worden door familie en vrienden, zijn donaties tijdens de tocht zeker nog welkom. Ze hebben een klomp op een stok aan boord, om zo donaties onderweg aan te nemen. Wethouder Margreet van Driel zal het startschot geven om 10.00 uur in het Haventje van The Dutch Dragons.

De grote draken van alle verenigingen zullen 21 en 22 december in actie komen. Zij starten in Gouda op 21 december en peddelen dan naar Utrecht, een tocht van 40 kilometer. In alle tussenliggende gemeenten zal een stop gehouden worden. Dag 2 bestaat uit een tocht van 21 kilometer, welke van Dieren naar Apeldoorn is. Rond 16 uur verwachten de Dragons omgekleed en wel aan te komen bij het Glazen Huis om een mooie cheque te overhandigen.

De actie is opgezet door The Dutch Dragons uit Zoetermeer, maar namens alle verenigingen in Nederland gesteund door de Nederlandse Drakenboot Federatie.

De actie is te volgen via www.facebook.com/seriousdragons  of kominactie.3fm.nl/actie/serious-dragons 

-advertenties-

-goede doel-