le-langeland2'Een grote stad als Zoetermeer heeft recht op zelfstandig basisziekenhuis'

De fracties uit de gemeenteraad van Zoetermeer spreken zich unaniem uit voor behoud van het LangeLand als zelfstandig ziekenhuis voor de stad Zoetermeer en omgeving. De raad vindt dat Zoetermeer als derde stad van Zuid-Holland recht heeft op een zelfstandig basisziekenhuis. De raadsfracties gaan hun partijgenoten in de Tweede Kamer vragen het onderwerp te agenderen in de Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Het LangeLand Ziekenhuis kampt met financiële problemen. De betrokken zorgverzekeraars en banken werken nu aan verschillende scenario’s voor een nieuwe toekomst voor het ziekenhuis.

Er circuleren meerdere verbeterplannen, waaronder een concreet plan van zorgondernemer Loek Winter.

Onze raad blijft pleiten voor het behoud van een zelfstandig basisziekenhuis. Scenario’s waarbij de ziekenhuiszorg wordt uitgehold, passen niet bij een grote stad als Zoetermeer met bijna 150.000 mensen in de regio die van het ziekenhuis gebruik maken.

De derde stad van Zuid-Holland moet kunnen beschikken over bereikbare en laagdrempelige basisziekenhuiszorg. Het kan niet zo zijn dat onze 123.000 inwoners als ze gewond zijn naar een spoedeisende hulp in Den Haag moeten.

De gemeente Zoetermeer kan zelf geen financiële rol van betekenis spelen. Het ziekenhuis, de zorgverzekeraars en de banken moeten samen afspraken maken. De gemeenteraad roept deze partijen op zich in te spannen om op korte termijn die afspraken te maken die in het belang zijn van de bewoners en van de mensen die in het ziekenhuis werken.

-advertenties-

-goede doel-