politie uniform 1Zoetermeer bundelt de krachten van project WAAKS! en WhatsApp Buurtpreventie voor een veilige buurt. WhatsApp Buurtpreventie kent het afgelopen jaar een enorme groei. De deelnemers van WAAKS!, hondenbezitters die extra opletten bij het uitlaten van hun hond, kunnen nu lid worden van een WhatsApp groep.

 

In Zoetermeer zijn 150 WhatsApp-groepen actief. Het is een modern middel, waarbij buurtbewoners berichten over veiligheid in hun buurt direct en snel met elkaar kunnen delen. De gemeente vraagt buurtbewoners zich ook aan te melden via www.wabp.nl. Zo kunnen zij rechtstreeks hun buurtbewoners informeren en waarschuwen. Bij verdachte situaties bellen zij 112.

Heterdaadkracht

Om de mogelijkheden van WhatsApp Buurtpreventie verder te vergroten is door de gemeente en de politie in september het project Heterdaadkracht gestart. Dit project houdt in dat de politie via WhatsApp aan buurtbewoners vraagt uit te kijken naar dader(s) bij heterdaad woninginbraken en andere delicten met grote impact. De beheerders van de WhatsApp-buurtpreventiegroepen ontvangen vanuit de politie berichten die specifiek voor hun buurt zijn bestemd. Zij kunnen deze berichten vervolgens doorsturen in hun eigen WhatsApp-groep. Je kunt hierdoor snel en direct de bewoners bereiken. En snelheid is erg belangrijk bij heterdaad. 

-advertenties-

-goede doel-