talentpluslogoDe Zoetermeerse afdeling van de landelijke vereniging TalentPlus bestaat 1 jaar. TalentPlus is een netwerkgroep van en voor werkzoekende 45plussers op HBO/WO niveau en heeft 29 afdelingen verspreid over heel Nederland. In Zoetermeer hebben ze onderdak gevonden aan het Markt 10 in het Stadhuis.

Ze hebben de beschikking over een luxe apparaat voor gratis warme dranken. Verder hebben ze de beschikking over een digibord voor workshops. De leden komen wekelijks bij elkaar en motiveren en enthousiasmeren elkaar. De focus ligt op oefenen en elkaar ondersteunen. Van iedere bijeenkomst worden notulen gemaakt. Er is een speciale WhatsApp groep waarin de leden elkaar op de hoogte kunnen houden.
Met de contributie van 10 euro per maand worden workshops georganiseerd. Hierbij wordt ook vaak samengewerkt met de afdeling in Den Haag. Iedere drie uur durende bijeenkomst verloopt volgens een strak schema. Ieder lid begint met een verslag van wat die de afgelopen week heeft gedaan om aan werk te komen. Daarna wordt een oefening gehouden om de sollicitatievaardigheden aan te scherpen, zoals de elevator pitch (super korte presentatie over jezelf) oefenen, bellen naar de werkgever, enzovoorts. Dan wordt er nog een uur gereserveerd voor een workshop. TalentPlus biedt ook bootcamps: vier bijeenkomsten basissollicitatietrainingen van 40 euro voor leden en 120 euro voor niet-leden.


De grote kracht van TalentPlus is de mentale, maar ook praktische ondersteuning. Het is moeilijk voor 45-plussers om weer aan het werk te komen. De moed zakt je dan ook behoorlijk in de schoenen. Een van de deelnemers, Dennis Koeman (53) vertelt: “Na vele brieven, honderden telefoontjes en netwerk events bezocht te hebben, heb ik niets gevonden. Toen ben ik door een kennis geattendeerd op TalentPlus Zoetermeer. Ik was in eerste instantie zeer sceptisch, omdat ik ook een outplacementbureau heb gehad wat niets opleverde. Toch ben ik gegaan en merkte dat de mensen je een behoorlijke boost geven. Ik heb een andere kijk op het solliciteren gekregen. Na meer dan twee jaar heb ik weer een baan gevonden. Talent Plus heeft mij hier erg bij geholpen en daar ben ik TalentPlus heel dankbaar voor.” Zelfs is het een lid nog gelukt om op z’n 65e nog een baan te krijgen, na drie jaar solliciteren!
TalentPlus staat open voor nieuwe leden. Men kan zich aanmelden via de site www.talentplus.nl/contact . Hierna wordt men uitgenodigd voor een intakegesprek.

Tekst: Shirley Weemeijer

-advertenties-

-goede doel-