Speciaal voor Zoetermeer Actief heeft Marco Vroedsteijn van Smugglers’ Kitchen deze zomervakantie lekkere recepten voor u gemaakt. Het zijn eenvoudige makkelijke gerechten die stapsgewijs worden uitgelegd. Vandaag deel 8: wokgroenten met zalm.

Wokgroenten met zalm

Met dat warme weer in de keuken staan is niet ieders ‘cup of tea’. Liever zitten we lekker buiten op een terrasje. En laten we eerlijk zijn, dan schiet een beetje gezonde maaltijd er nog wel eens bij in. Daarom vandaag een maaltijd die letterlijk binnen 15 minuten op tafel staat. Het is geen hoogstandje, ik weet het. Maar hier hebben ze er van gesmuld.

Boodschappen

1 zak wokgroenten, 4 zalmmootjes, 1 komkommer en zilvervliesrijst.

Vijf stappen

Stap 1: Zet een pan water op het vuur. Voeg twee bouillonblokjes toe. Zodra het water kookt per persoon een klein koffiekopje met zilvervliesrijst erin en 8 minuten laten koken. Giet het water eraf en laat de rijst met de deksel op de pan staan.

Stap 2: Doe wat wokolie (of olijfolie) in een wok of koekenpan. En wok/bak de groente op hoog vuur een minuut of 7. Ik vind het altijd lekker om hier nog wat ketjap, een beetje gember en wat peper aan toe te voegen.

Stap 3: Zet een grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Neem de zalmmoten en kruid ze naar smaak (je kunt ze ook gemarineerd kopen, nog makkelijker!) Leg ze in de grillpan en bak ze afhankelijk van de grootte ongeveer 3 minuten per kant.

Stap 4: Schil de komkommer en snij hem in smalle reepjes. Ik snij overigens altijd de zaadlijsten eruit. Vlak voor het opdienen giet je er een beetje een zuurtje bij (bijvoorbeeld witte balsamicoazijn). Doe dit niet te lang van tevoren want dan wordt je komkommer zacht. Strooi er tot slot een beetje zeezout over.

Stap 5: Schep wat zilvervliesrijst op je bord. Als je het netjes wilt doen doe je dit in een kookring. Leg een flinke schep wokgroenten naast de rijst en drapeer daar de zalm op. Garneer met je komkommertjes. Strooi, als je het in huis hebt, wat sesamzaadjes over je groente: dat staat zo leuk.

En...stop de tijd! 15 minuten precies. 

#smugglerskitchen #zalm #wokgroenten #hartig #zomersemaaltijd

PS Niet alleen mijn maaltje is snel, ook mijn receptje is kort. Ik zit namelijk ook graag buiten haha!

PS II Dit was het laatste recept voor deze zomer. Misschien tot ziens! En mocht je het leuk vinden dan kun je me laten weten wat je hiervan vond door een berichtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Alle Zomerrecepten kunt u hier terugvinden: Zomerrecepten

Tekst: Marco Vroedsteijn, www.facebook.com/Smugglerskitchen

Marco smugglers kitchen

-advertenties-

-goede doel-