Van 9 tot en met 30 januari kan heel Nederland stemmen op hun favoriete stichting. Stem ook op jouw favoriete lokale stichting en help ze zo aan zoveel mogelijk stemmen. Het aantal stemmen bepaalt namelijk de hoogte van de donatie die ze krijgen van het ING Nederland fonds. Uit Zoetermeer doen mee: Stichting Iedereen een Maaltijd, Stichting MEVE en Stichting Roltours.

ing actie

De campagne ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds geeft lokale initiatieven een steuntje in de rug. De stichtingen kunnen, afhankelijk van het aantal stemmen, een donatie van € 1.000 tot wel € 5.000 tegemoet zien.

Brenda Hartgring van Stichting Iedereen een Maaltijd hoopt met de donatie een nieuw project op te kunnen starten: 'samen eten met een beetje meer'. De stichting maakt het voor mensen die weinig te besteden hebben mogelijk om toch iedere dag een gezonde maaltijd te eten. Met het nieuwe project gaat de stichting nog een stapje verder, niet alleen wordt een maaltijd bezorgd, maar er wordt ook samen gegeten voor de broodnodige sociale contacten.

Stichting MEVE, de kledingbank van Zoetermeer, spaart voor eigen vervoer om de vele zakken kleding naar de juiste locaties te kunnen brengen.  Stichting Roltours vervoert bewoners van woonzorgcentra naar familie en verzorgen ook uitstapjes, zodat zij hiermee uit hun isolement geraken. De Rolstoelbus werkt geheel tegen kostprijs. De bus zelf is 6 jaar oud, maar de rolstoellift werd al een keer van een vorige bus overgeplaatst en is aan vervanging toe.

 

U kunt hier uw stem uitbrengen: www.helpnederlandvooruit.nl

-advertenties-

-goede doel-