De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) heeft vorige week Pro Patria Zoetermeer officieel erkend als Talenten Opleidings Centrum (TOC). Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats in de turnhal van Pro Patria.

20180123 191505Marieke van der Plas, directeur KNGU en Jerry van der Ziel, voorzitter van Pro Patria ondertekende de overeenkomst in bijzijn van de hoofdtrainer Vincent Vermeulen en zijn selectie. Het bestuur van Pro Patria is trots op de erkenning en ziet het als een beloning voor alle inspanningen die zij verricht om talenten de optimale plek te geven waar zij zich maximaal kunnen ontwikkelen.

Traject

Deze erkenning past in het traject dat door de KNGU is ingezet om tot een optimalisatie van de regionale talentontwikkeling Turnen Dames te komen. Om de erkenning als TOC te krijgen moet de vereniging voldoen aan tal van criteria zoals het aantal talenten, de kwaliteit en beschikbaarheid van de accommodatie, de inspanningen voor een veilig sportklimaat en de samenwerking met onderwijs en andere verenigingen. GV Pro Patria Zoetermeer maakt nu deel uit van de decentrale infrastructuur van de KNGU.

-advertenties-

-goede doel-