De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, op 21 maart mogen we naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar de verkiezingen plaatsen we columns van verschillende partijen in de stad, om helemaal in de stemming te komen! Vandaag de column van Vivianne van Yperen, VVD.

 

Woorden bouwen geen huizen

pasfotovivianneOp de middelbare school had ik een vaste vriendengroep van 5 meiden en 4 jongens. Twee van deze vriendinnen zijn uit Zoetermeer vertrokken, één kon geen starterswoning kopen, de ander koos met een kersvers gezin- voor beschikbare nieuwbouw in Pijnacker en de jongens wonen nu allemaal in Den Haag. ‘Waarom?!’ vroeg ik hen.
De antwoorden waren niet mals: “Zoetermeer heeft een binnenstad die uit maar één lange slingerstraat bestaat. Den Haag heeft karakter. De Dorpsstraat is er ook maar daar is maar eens per maand een feestje.”
“Naast de binnenstad zoals hier het Stadshart heeft Den Haag diverse pleintjes waar je kroegen winkels en restaurants hebt. Er zijn meerdere uitgaanscentra gecreëerd in wijken. Dat is gezellig en dwingt je niet om altijd helemaal naar de stad te moeten fietsen!” “Ik zie Zoetermeer echt als een gezinsstad, het leeft doordeweeks niet, ga op een woensdagavond het centrum in en het is uitgestorven op een aantal restaurantbezoekers na, al is Cadenza wel heel mooi. Misschien is er in Zoetermeer geen behoefte aan gezelligheid doordeweeks. Misschien kom ik wel weer terug als ik wil gaan settelen, dan kan ik de auto(‘s) tenminste kwijt!”

Zelf ben ik niet uit Zoetermeer vertrokken, ik ging al snel tijdens een stage bij de gemeente Zoetermeer werken en kon snel een HAT-woning krijgen toen ik 18 jaar werd. Na mijn opleiding heb ik een appartement gekocht en ik vind het perfect om in Zoetermeer te wonen, vooral met mijn ambulante baan waarin ik de hele regio bezoek. Ik ben snel op de grote weg richting Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. In de weekenden geniet ik van het vele groen wat deze stad te bieden heeft, ik zou er niet aan moeten denken om in Den Haag de hond uit te moeten laten en iedere avond een parkeerplek te moeten zoeken.

Dusss....
Zoetermeer vergrijst. Veel jongeren kunnen niet settelen. Jongerenwoningen zijn enorm gewild en kopen is als je 20plusser bent, is geen vanzelfsprekendheid. We moeten iets doen!
En dan niet uit nood snel-snel jongerenwoningen in het goedkoopste segment uit de grond stampen maar er moet gebouwd worden met een visie. Jongeren die na hun opleiding uit huis willen moeten een leuke normaal geprijsde woning kunnen kopen. Er moet genoeg te doen zijn zodat zij willen blijven en mochten zij een gezin willen stichten moeten zij uit een ruim, voldoende gevarieerd aanbod woningen kunnen kiezen om door te stromen.

Ouderen die een leeg nest hebben en kleiner willen wonen moeten een leuk appartement of kleinere woning kunnen kopen in het deel van de stad waar zij al gewend waren. Ouderen of bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen wonen moeten in hun vertrouwde omgeving opgevangen kunnen worden, zoveel mogelijk in hun eigen wijk.
Dat is mijn wens voor Zoetermeer, voor ieder wat wils. Voor iedereen een heerlijke groene woonstad.

Woorden bouwen geen huizen. Daarom kies ik 21 maart VVD, een partij met een visie. Gewoon.Doen.!

Vivianne van Yperen

 

Vivianne van Yperen is kandidaat voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018. Zij is op nummer 3 de eerste vrouw van de lijst. Zij werd in 1992 geboren in Zoetermeer. Met haar vriend woont zij met veel plezier vlakbij de Dorpsstraat. Vivianne werkt als adviseur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, daar houdt zij zich bezig met fraudebestrijding in het sociaal domein. Ze houdt van buitenleven, in het park sporten en wandelen met haar hond en zodra het kan is zij op het strand te vinden.

 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 hebben wij de partijen voor u op een rij gezet. U vindt het complete overzicht hier: Gemeente-verkiezingen-2018 

-advertenties-

-goede doel-