Zoetermeer Actief Column Ingeborg ter Laak VERSIE 1De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan, op 21 maart mogen we naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. In de aanloop naar de verkiezingen plaatsen we columns van verschillende partijen in de stad, om helemaal in de stemming te komen! Vandaag de column van Ingeborg ter Laak, CDA.

 

Zorgen aan de keukentafel

Laat ik het maar gewoon toegeven: de gemeenteraad is saai. De gemeente doet er van alles aan hoor, mooie site, vergaderingen op internet, inloopspreekuren; maar het werk van de raad is voor een buitenstaander vaak gewoon saai. Als ik onze stukken er even bij pak zie ik ‘procesvoorstel samenspraak’ en ‘definitief ambitiedocument’. ‘Uitgangspunten’, ‘verordening’, ‘startnotitie’ en zo gaat het maar door.
Bent u er nog?

Dat mogen we onszelf als raad best kwalijk nemen. Ambtelijke taal schept maar afstand en dichterbij dan de gemeenteraad kan de politiek niet zijn. Tegelijk blijft regelgeving hoe dan ook best taai. Het gaat vaak om de kleine lettertjes, de uitzonderingsgevallen, de ruimte in de wetgeving. Hoe groot we ook ‘welkom!’ op de mat van de gemeenteraad zetten, het wordt geen avondje The Voice of Holland of een tafelgesprek bij Pauw.

Ondanks al die ambtelijke woorden en dossiers blijf ik mij graag inzetten voor mijn buren, straat, wijk en stad. Want uiteindelijk neemt de gemeenteraad veel beslissingen die ieders dagelijks leven raken. Als je zorg nodig hebt. Als je buurt onveilig is. Als je je zorgen maakt over de toekomst van je kinderen. Ik ben niet de politiek ingegaan om bestaande dingen wat bij te schaven. Ik ben de politiek ingegaan om dingen positief te veranderen: om de samenleving zo in te richten dat de zorgen van de keukentafel voorop staan. Daar wil ik voor doen wat mogelijk is. En daar mag u mij op afrekenen. De komende 4 jaar zet ik me dan ook graag in voor Zoetermeer.

Ingeborg ter Laak
Lijsttrekker CDA Zoetermeer

 

Voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 hebben wij de partijen voor u op een rij gezet. U vindt het complete overzicht hier: Gemeente-verkiezingen-2018 

-advertenties-

-goede doel-