20170906 111260Voorlezen aan kinderen is meer dan alleen maar leuk. Kinderen leren op die manier de taal nog sneller en het prikkelt de fantasie van een kind. Om het voorlezen te promoten en ouders de gelegenheid te geven om elkaar te ontmoeten, openden deze week twee kinderboeken café's in Zoetermeer.

 

 

Han Steenkist, de zorgmanager van Middin vertelde de aanwezigen dat er sinds maart dit jaar gesprekken zijn geweest over de opzet van een kinderboeken café. Stichting MOOI en de Bibliotheek omarmden dit idee en met vereende krachten zijn er nu kinderboeken café's bijgekomen in Meerzicht en Buytenwegh. 

Jenny Fidder, teamleider lezen en ontmoeten van de Bibliotheek Zoetermeer is blij met de lichte en gezellige ruimte in Buytenwegh. Voor de kinderen is het een feestje om in het kinderboeken café te zijn. Voor de ouders is het een plek om elkaar te ontmoeten. 

Wethouder Isabelle Vugs opende dé voorleesplek in Buytenwegh en pakte meteen het boek 'Rupsje Nooitgenoeg met de woorden: "Hier waren mijn kinderen vroeger gek op". De wethouder zag hoe de aanwezige kinderen haar vragend aankeken en begon meteen met voorlezen. 

Het kinderboekencafé is voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar en elke dinsdag open van 9-11 uur in Meerzicht in het Piëzo centrum aan de Uiterwaard 11. In Buytenwegh is dit elke woensdag van 9-11 uur aan de Carry van Bruggenhove 25.

 

 

Ontmoetingsplek in de wijk

Het Kinderboekencafé is opgezet door de Bibliotheek in samenwerking met andere organisaties die in de wijken Meerzicht en Buytenwegh actief zijn. In Meerzicht wordt samengewerkt met Stichting Piëzo. Daar zijn jonge kinderen en hun ouders elke dinsdag van 09.00 tot 11.00 uur welkom. In Buytenwegh werkt de Bibliotheek samen met Middin en Stichting MOOI. Daar kunnen ouders en kinderen elke woensdag van 09.00 tot 11.00 uur terecht.

 

20170906 111268  20170906 111270 

Aandacht voor lezen

Het Kinderboekencafé heeft een hoekje voor de kinderen met kussens, knuffels en speelgoed en een lekkere zithoek voor de ouders waar ze hun kind kunnen voorlezen of waar ze in contact komen met andere inwoners van de wijk. Er staan tafeltjes en stoelen waar de kinderen aan kunnen zitten om te kleuren en te knutselen en er is een gezellige, huiselijke sfeer. Er is een leuke collectie met boeken in allerlei thema’s aanwezig die steeds rouleert. Deze collecties worden verzorgd door de Bibliotheek. Ook wordt er regelmatig voorgelezen door een vrijwilliger, is er een activiteit die te maken heeft met het boek of thema en krijgen ouders tips over voorlezen en boeken.

20170906 111272  20170906 111273 

-advertenties-

-goede doel-