KJRWDe Kinder- en Jongerenrechtswinkel helpt kinderen en jongeren (en hun ouders of begeleiders) van 0 - 25 jaar gratis en anoniem met alle vragen over hun rechten en plichten. De Rechtswinkel heeft elke woensdag een spreekuur aan de Duitslandlaan en is in september in Zoetermeer gestart.

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel informeert, adviseert en kan helpen bij het opstellen van een brief of namens het kind in contact treden met instanties om te bemiddelen of meegaan op gesprek. Ook wordt er indien nodig doorverwezen naar ketenpartners.
De eigen kracht van kinderen en jongeren wordt hierdoor versterkt. Ze kunnen zelf ergens terecht met juridische vragen en problemen en leren dat het recht de maatschappij verbindt en kansen biedt.

Vragen

De vragen variëren van eenvoudige vragen tot complexe juridische vraagstukken. Je kunt er terecht met bijvoorbeeld vragen over een miskoop, hoe krijg je je geld terug als jouw spelcomputer niet werkt of niet doet wat jij had verwacht? Het spreekuur krijgt ook veel vragen over mobiele telefoonabonnementen. Het komt bijvoorbeeld voor dat een crimineel fraudeert met abonnementen. Hierdoor krijgt het slachtoffer onterecht de rekening van het abonnement. Maar ook met meer juridische vragen zoals over het afsluiten van contracten, erfenis, werk en ontslag of aansprakelijkheid kunnen jongeren terecht bij de Rechtswinkel.

 

Contact

Inloopspreekuur: elke woe. 14.00 - 17.00u (Duitslandlaan 440, 2e etage, Zoetermeer) 

Telefoon: 079 - 234 0005 (ma. t/m vr. van 9.00 – 17.00u)
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Whatsapp: 06 – 4003 52 56

www.gratisrechtshulp.nl

-advertenties-

-goede doel-