speelmeer5 copyDe Veur werd afgelopen donderdag 2 maart door vele kinderen 'onveilig' gemaakt tijdens de Speelmeer speeldag met als thema 'piraten'! Kinderen van 4 t/m 12 jaar konden hier van 10.00 - 16.00 uur knutselen, spelen, sporten, zwemmen en nog veel meer. Een dag vol avontuur, spanning en pret.

Hindernisbanen
De actieve kinderen konden diverse obstakels beklimmen. Er waren twee grote hindernisbanen aanwezig in de vorm van een enorme haai en een piratenschip. Op het springkussen werd onder andere het 'commando' spel gespeeld. Twee grote luchtkussens hadden plaats voor veel voetbalpret.

De creatieve kinderen konden zich opgeven voor diverse workshops, waaronder een sleutelhanger of sieraad maken, een schatkistje versieren en een piratenpizza bakken. De kinderen die nog meer creativiteit wilden, konden aanschuiven bij de diverse knutselactiviteiten, waaronder een piratenschip maken van play mais, een piraten onderzetter maken van strijkkralen, en zich laten schminken.

 DSC 8882 01 Speelmeer De Veur 2017 02 
 01 Speelmeer De Veur 2017 03  01 Speelmeer De Veur 2017 40
 01 Speelmeer De Veur 2017 48  DSC 8837

Zwemmen en worstjes roosteren
Buiten konden de kinderen boven een vuurtje worstjes roosteren. Lekker warm tijdens deze koude periode. Kinderen die liever niet droog wilden blijven, konden zich uitleven in het zwembad met een loopmat over het water. Er waren twee zwemperiodes, waardoor het zwembad niet te druk werd.

Ook werden er diverse spellen gespeeld. Kinderen konden deelnemen aan een quiz en mooie prijzen winnen. De quiz werd gepresenteerd door een echte piraat.

Een groot succes
De blije gezichten van de kinderen gaven aan dat deze dag weer een groot succes was. Zowel de kinderen als alle vrijwilligers kunnen terug blikken op een geslaagde dag vol plezier van Speelmeer.

DSC 8838   Speelmeer
 DSC 8839  DSC 8849

Wat doet Speelmeer?
Speelmeer organiseert in de schoolvakanties vakantieactiviteiten voor de kinderen van 4 t/m 12 jaar. Bij de activiteiten van Speelmeer is ieder kind verzekerd van veel speelplezier door een verrassend groot aanbod aan activiteiten. Kinderen ontmoeten er leuke vriendjes en vriendinnen. Samen sporten, spelen, knutselen en nieuwe ervaringen opdoen. Het Speelmeer avontuur wordt elke vakantie (m.u.v de mei vakantie) een dag gehouden met steeds een ander thema. In de zomervakantie duurt het Speelmeer avontuur een week. Kijk voor meer informatie op www.speelmeer.nl 

Tekst: Claudia Smit

Foto's: Stefan Ramdharie en Anas Kattan

 

-advertenties-

-goede doel-