De gemeente Zoetermeer spant een kortgeding aan tegen de eigenaar van de Silverdome, Aprisco Leisure B.V. Ze wil hiermee o.a. afdwingen dat de 250-meter-baan (de Oval) van de Silverdome weer open gaat. Dat meldt het college in een memo aan de gemeenteraad.

downloadEind juni besloot de exploitant van de SilverDome, de Stichting Ice, Sports & Events Zoetemeer, de 250 meterbaan te sluiten. De exploitant huurt de Silverdome van de eigenaar Aprisco Leisure B.V. Tegen de eigenaar spant de gemeente nu een kortgeding aan.

Grond

De gemeente Zoetermeer heeft de grond onder de Silverdome in erfpacht uitgegeven aan Aprisco en daarover een contract (de erfpachtakte) afgesloten. Dat contract zegt dat Aprisco zich aan een aantal verplichtingen moet houden, zoals een gebruiks- en onderhoudsverplichting van de ijsbaan. De eigenaar van de Silverdome zegt in een gesprek “dat zij geen andere mogelijkheid ziet dan de baan te sluiten en gesloten te houden”.

Duidelijkheid

Het college besloot daarom naar de rechter te gaan. “De gemeente heeft in het verleden aanzienlijk in de ijsbaan geïnvesteerd en wil dat deze snel weer beschikbaar komt voor de verenigingen en inwoners,” schrijft het college in het raadsmemo. “Bovendien moet Aprisco snel starten met eventuele herstelwerkzaamheden aan de ijsbaan om de kans te vergroten dat de baan in oktober weer in gebruik kan worden genomen.”

IJsverenigingen

Op dit moment vinden er gesprekken plaats tussen gemeente en de ijsverenigingen over de ontwikkelingen rond de SilverDome. Gelet op de huidige onzekerheid over het toekomstig gebruik van de oval, kijken zij uit naar alternatieven. Dit geldt in ieder geval voor het komend seizoen.

Uitspraak

De zitting voor de kortgeding procedure is door de rechtbank geagendeerd op 7 september 2017. Uitspraak volgt meestal binnen twee weken na de zitting.

-advertenties-

-goede doel-