M. remmen Bocholt2

Nederlands jeugdkampioen schermen Maurits Remmen uit Voorburg was afgelopen zondag van de partij in het Duitse Bochult voor de jaarlijkse Maestro’s Klup Challenge. En met succes: hij won met overmacht zijn partijen voor de Zoetermeerse Schermvereniging Kardolus.

In Maurits zijn leeftijdsklasse de D-Jugend (12 jaar) op het wapen degen stonden er 17 schermers aan de start waarvan 4 uit Nederland. De voorrondes werden in drie poules geschermd en Maurits won al zijn 5 partijen in de poule en kwam als eerste geplaatst door voor de eliminaties.

Maurits zijn eerste partij in de eliminatieronde was tegen Oskar Mann van WE TV Gladbeck en deze werd met 10-0 gewonnen. De daaropvolgende eliminatie voor een plek in de halve finale werd met 10-3 van Nick Morlang van NR Lohausener SV gewonnen. In de halve finale won Maurits zijn partij met 10-0 van Samuele Franco van WE TSV Hagen.

De finale werd overtuigend door Maurits gewonnen met 10-3 van Ole Veltrup van NR Fecht Club Krefeld. Met recht een geslaagd toernooi voor de jonge Nederlands Kampioen uit Voorburg van Schermvereniging Kardolus.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.