panters beren2Zaterdagavond was Zoetermeer getuige van een uniek evenement. De Zoetermeer Panters hadden voor de ijshockey wedstrijd tegen Nijmegen Ahoud Devils een Teddy Bear Toss georganiseerd. Het eerste doelpunt gescoord door captain Joy Turpijn was het startschot voor een regen aan teddy beren die op het ijs werden gegooid. Ruim 4000 beren gaan hun weg vinden naar kinderen voor wie het leven er niet rooskleurig uitziet.

panters berenDe voorbereidingstijd voor de Teddy Bear Toss was slechts twee weken en hierin zijn bergen werk verzet. Los van de beren werd er geld ingezameld voor ernstig zieke kinderen die opgenomen worden in het Sophia ziekenhuis. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Meningitis. Deze stichting houdt zich bezig met het onderzoek naar bestrijding van de meningokokken bacterie. Een agressieve bacterie die levensbedreigend kan zijn voor jonge kinderen.

Het team van de Zoetermeer Panters wist ruim 6200 Euro in te zamelen voor deze goede doelen. Het was een enorm succes waar het team ongelooflijk trots op kan zijn, aldus Kevin van Riedijk, de motor achter de Teddy Bear Toss actie. De Panters verloren de wedstrijd tegen de Nijmegenaren overigens nipt met 4-5. Een overwinning zou beter gepast hebben in het succes van de avond waar historie werd geschreven. De Teddy Bear Toss staat stevig op de kaart in Zoetermeer.

Foto: Robert Bos (Facebook Panters)

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-