Bij schermvereniging Kardolus werd zaterdag de tweede wedstrijd in de jeugdschermcompetitie om de Gerda Kardolus-Rolving Trofee geschermd. Voor de start van de wedstrijden werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Oscar Kardolus. Hij overleed op 14 november 2017.

20171209 155624 resized

In de ochtend was het gezellig druk bij Kardolus. De jongste deelnemers, de kuikens en de benjamins, stonden te trappelen om de lopers op te gaan. Na leuke partijen in de poule stonden uiteindelijk Tommy Lin en Leonardo Bentvolgi tegenover elkaar. Wat een spannende partij! Tommy ging er met de winst vandoor. Derde werd Livia di Leo.

Pupillen

De middag was voor de pupillen. Er werd lekker gekletst en gelachen. Maar eenmaal op de lopers werd er serieus geschermd. Na de poulewedstrijden stonden Kimon Plaisier en Alec Edridge tegen elkaar te schermen voor een derde plaats. De winst was voor Alec. De finale ging wederom tussen Marissa van Beek en Maurits Remmen. Maurits bleek te sterk voor Marissa en won de finale.