ds0 die HagheMike Montanus (rechts) werd na een half uur spelen ingebracht door trainer Faizel Soekhai, er moest iets gebeuren.

Slechts een half uur had Die Haghe nodig om de wedstrijd naar zich toe trekken op een koud sportpark Bentwoud. En van het vertoonde spel van de thuisploeg kregen de supporters van DSO het ook al niet warmer. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde Die Haghe de wedstrijd en kon DSO niet meer dan achter de feiten aanlopen.

DSO had vorige week moeten aantreden tegen Valken’68, maar beide ploegen kwamen niet in actie. Door de vrieskou waren de velden op sportpark Duyfrak onbespeelbaar en dit duel is nu uitgesteld naar 24 februari. De tegenstander van DSO dit weekend, Die Haghe, moest vorig weekend aantreden tegen de koploper in de tweede klasse C, Lugdunum. De ploeg van trainer Wim de Jong promoveerde afgelopen seizoen vanuit de derde klasse en maakt momenteel grote indruk in de sterk bezette tweede klasse. Die Haghe schakelde al meerdere tegenstanders uit die promotie-aspiraties hebben en die al vanaf het begin van het seizoen als titelkandidaat werden aangewezen.
De Haagse ploeg, spelend op sportpark Ockenburgh, liet zich hierdoor niet in de war brengen. Ook koploper Lugdunum weet sinds vorige week dat het niet onverslaanbaar meer is. De Leidenaren werden met 4-1 naar huis gestuurd. Een terechte uitslag gezien het overtuigende spel van Die Haghe, met name die van de tweede helft. DSO-trainer Faizel Soekhai en zijn assistent Raymon Kuipers waren eveneens op sportpark Ockenburgh aanwezig om de verrichtingen van zijn opponent van deze week te analyseren.

ds0 die Haghe2De selectie van DSO had zaterdag dus de taak om de strijd aan te gaan met de Ockenburgh-bewoners en huidige koploper. Zoals al vaker aangehaald in de verslagen maakt DSO een moeilijke fase door en zit het de technische staf niet mee. Ook DSO had aan het begin van het seizoen uitgesproken een gooi te doen naar het kampioenschap of een periodetitel. Dat vooruitzicht moest worden bijgesteld, want Faizel Soekhai en zijn mannen staan na de wedstrijd dit weekend op een twaalfde plaats met nog twee ploegen onder zich. Het zal er dus alles aan moeten doen om niet in degradatiegevaar te komen, want het heeft nog vijf punten voorsprong op CVC Reeuwijk.

Ook zaterdag kon de ploeg van Soekhai het niet waarmaken. Vanaf de eerste minuut liep DSO achter de feiten aan en dan helpt het niet als de tegenstander na acht minuten de score al weet te openen. Peter de Kleer nam de openingstreffer voor zijn rekening nadat hij was aangespeeld door Sami Aoulad Said. De Kleer kon hierdoor vrij doorlopen en schoot de bal succesvol langs doelman Takken. De thuisploeg kon geen moment het spel maken, speelde te voorzichtig en dat is niet de manier waarop je een koploper moet bestrijden. De withemden konden de bal rustig blijven rondspelen, opbouwen en hun voorwaartsen in stelling brengen. Sebastiaan van der Starre en Sami Aoulad Said speelden beiden een belangrijke rol bij zowel het tweede als ook het derde doelpunt.

Beide aanvallen kwamen via Sebastiaan van der Starre over de linkervleugel. Het tweede doelpunt kwam dan ook van zijn voet en het derde doelpunt kwam voor rekening van Sami Aoulad Said. Na vijfentwintig minuten stond de 0-3 op het scorebord. Voor trainer Soekhai reden om al vroeg in de wedstrijd te wisselen en Mike Montanus in te brengen. Ook ging DSO weer in het vertrouwde 1-4-3-3 systeem spelen. Een kwartier voor rust kwam DSO nog wel op 1-3 door een goed ingeschoten vrije trap van Vincent Visser, maar verder kwam het niet.
Ook in de tweede speelhelft lukte het DSO niet om Die Haghe een halt toe te roepen. Het spelbeeld is nagenoeg hetzelfde als het laatste kwartier van de eerste helft. DSO met meer balbezit en het spel op de helft van Die Haghe, dat rustiger aan kon doen met een 1-3 stand. De ploeg van Wim de Jong had de score na rust nog behoorlijk kunnen vergroten, maar faalde in de afronding. DSO kwam niet verder dan een enkele speldenprik, maar de Haagse verdediging had geen enkele moeite om deze aanvallen te pareren. Acht minuten voor tijd scoorde invaller Ricardo Rosario Lopes Landim met een mooi afstandsschot nog de 1-4 en hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. Die Haghe heeft laten zien dat het de terechte koploper is in deze poule.
Opladen
DSO zal zich moeten gaan opladen om het volgende week sv Honselersdijk moeilijk te maken. De Westlanders speelden zaterdag 1-1 gelijk tegen Lugdunum en er wacht DSO dus opnieuw een moeilijke wedstrijd.

Tekst en foto's: Eric de Wit

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen