foto Novitas CupGV Novitas-Apeldoorn organiseerde  zaterdag de eerste editie van de Novitas Cup in Sporthal Zuiderpark te Apeldoorn. De Novitas Cup is een internationale wedstrijd voor dubbel minitrampoline springen die eens per twee jaar zal plaatsvinden. Per team doen 4 springers mee. De deelnemers nemen daarnaast ook individueel deel.

Pro Patria deed voor het eerst mee aan een wedstrijd dubbel minitrampoline en nam nu dus zelfs deel aan een internationale wedstrijd. Het team Pro Patria springers bestond uit Denise Zijlstra (categorie dames senior), Tim van der Scheer (categorie heren junior), Dave Smits Schouten (categorie heren jeugd) en Jaydy-Mae Kohler.

Het team wist de finale te bereiken, waarbij maar met 3 personen werd gesprongen: Denise, Dave en Jaydy Mae. Met zijn vieren, gesteund door trainster Karin van der Zijde, hebben ze gezorgd voor een derde podiumplaats voor groepen.

Denise, Tim en Jaydy Mae behaalden individueel ook de finale. Helaas viel Dave bij de landing van zijn tweede sprongserie en miste zo een finaleplaats. Tim eindigde als 3e, Denise als 2e en Jaydy-Mae kon een gouden plak in ontvangst nemen. 

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-