Voetbal - DWO ging op bezoek in Oudewater en kwam op achterstand door een doelpunt van een speler in buitenspelpositie. Het doelpunt werd goedgekeurd en daarmee hadden de Zoetermeerders een inhaalslag te slaan. DWO liet zich niet ontmoedigen en ging op jacht.

DWO 2Rond de 2 graden was het op het grasveld en in een mistige entourage werd de competitiewedstrijd tegen F.C. Oudewater (FCO) uit Oudewater gespeeld. DWO heeft een goede wedstrijd gespeeld. Al in de 1ste minuut was er een verkeerde breedte pass van FCO die DWO onderschepte om richting het vijandige goal op te rukken maar het vervolg was niet goed. In de 3e minuut tot en met de 12de minuut is het Wouter van Ginkel, die drie keer een schot lost op keeper Walter van der Neut van FCO. Drie keer schieten op de kermis is toch meestal wel één keer prijs maar deze keer kwam Wouter van Ginkel letterlijk van een koude kermis thuis. In de 14e minuut krijgt FCO de eerste van de drie kansen uit de eerste helft en wat later bleek van de gehele wedstrijd. Een kopbal gaat gelukkig voorlangs. Kans twee is gelijk ook een doelpunt. Na een steekpass die, via een DWO verdediger de in buitenspel staande Laurens de Vor bereikt, wordt keeper Jim van der Leer gepasseerd. Een onverdiende achterstand van 1 – 0.

Wouter van Ginkel vervolgde in de 23ste minuut met een schitterende aanval en wil met een hakbeweging de keeper passeren. Keeper van der Neut kan de bal in eerste instantie nog tegenhouden maar in de rebound kan Wouter alsnog de bal schuin binnenschieten. Prima spitsengoal. Tussenstand 1 – 1. Meer dan 26 minuten gespeeld is het dezelfde Dylan Flohr, die na een veelbelovende aanval te lang wacht met het geven van de voorzet zodat deze alsnog kan worden geblokt door een Oudewaterse verdediger. Het laatste gevaar van FCO komt in de 36ste minuut na een voorzet vanaf rechts. De kopbal die hierop volgt wordt stijlvol gehouden door Jim van der Leer. Je hebt De Gea, Neuer, Ter Stegen en Van Der Leer. Allemaal hele goede keepers. Het laatste wapenfeit in de eerste helft komt wederom van de uitstekend spelende Wouter van Ginkel. Hij neemt een pass met de borst mee maar zijn schot gaat helaas voorlangs het doel. Ruststand: 1 – 1. Een eerste helft waar DWO meer balbezit had en de wedstrijd ook controleerde. Jammer genoeg werd dit veldoverwicht niet omgezet in meerdere doelpunten.

Na de rust krijgt FCO snel twee corners te nemen en daarmee zijn dan ook de gevaarlijkste momenten in de tweede helft voor het goal van Jim van der Leer genoemd. Het is DWO wat daarna de regie weer over neemt. In de 54ste minuut wordt Jersylee Riley na een goede draaibeweging van de bal gelopen. De goed fluitende scheidsrechter Hoogerbrugge ziet hier geen overtreding in. Zes minuten later schiet Dylan Flohr teleurstellend huizenhoog over na een breedtepass van diezelfde Jersylee Riley. Bij aanvang van het laatste kwartier worden spits Jeroen Farber, rechtsbuiten Joep Roovers en middenvelder Casper Schutte ingebracht. Dat bracht nog één mooi staaltje vervroegd einde-jaars vuurwerk voor de kou lijdende toeschouwers. Het verlangen onder de toeschouwers naar een warme chocolademelk met slagroom werd steeds groter. Wegens het ontbreken van kunstlicht langs het veld trad de schemering halverwege de tweede helft al in. Het vuurwerk werd in de 80ste minuut aangestoken. Daniel van Hek geeft een pass op Jeroen Farber, die wegdraait en zich geen moment bedenkt en in de verre hoek schiet. De keeper kan er met zijn vingertoppen nog bij waardoor de bal via de paal terecht komt voor de voeten van Kevin Mbemba, die zijn schot gestopt ziet worden door de keeper van FCO. In de donkere slotminuten vliegt het spel op en neer maar vallen er geen doelpunten meer.

Conclusie is dat DWO op basis van een beter veldspel en die grote kans in de tweede helft, diegene was die meer aanspraak maakte op de overwinning. Een pluim aan beide assistent scheidsrechters die goed hebben gevlagd. Een positief punt wat mee genomen kan worden naar de volgende wedstrijd is dat de gehele verdediging geen kansen meer heeft weggegeven in de tweede helft.
Volgende week 9 december speelt de Blauw-Witte ploeg thuis om 14.30 uur tegen de Blauw-Zwarte brigade uit Wassenaar, die de vorige drie wedstrijden hebben gewonnen. Dat belooft een mooie uitdaging te worden.

02-12-17 Competitiewedstrijd FC Oudewater 1 – s.v. DWO  Eindstand: 1 – 1.