20171228 120588Speelmeer in de kerstvakantie varieerde van schaatsen (op kunstijs) tot het maken van lavalampjes bij de ontdekkingslab Explico Kids. Warm en koud, en alles daar tussen in, dat is echt Speelmeer! 

Speelmeer in de kerstvakantie heeft natuurlijk veel winterse elementen: sneeuwpoppen knutselen van speciale foamklei, marshmellows roosteren boven een vuurtje en opsmikkelen met een lekkere kop warme chocomel. In de grote sporthal kon je schaatsen met échte schaatsen op grote kunststof matten en ook de springkussens waren winters met veel sneeuwpoppen. Maar in het nieuwe ontdekkingslab Explico Kids konden de kinderen ontdekken hoe je een lavalamp kunt maken en werden nog meer leuke proefjes gedaan.

20171228 120420  20171228 120429 

De kinderen staan natuurlijk de hele dag in de spotlights, maar ook de vrijwilligers die zorgen voor deze heerlijke speeldag in de vakantie genieten volop. Vrijwilligers nemen speciaal een dag vrij om bij Speelmeer te kunnen zijn. Een vrijwilligster regelde oppas voor haar dochtertje, met 9 maanden helaas nét iets te jong om zelf mee te kunnen spelen, zodat zij weer als vanouds als Speelmeer-vrijwilliger aan de slag kon. Ook bij Daniel, alweer zo'n 10 jaar geleden vrijwilliger bij Speelmeer, begon het weer te kriebelen toen zijn dochter de Speelmeer leeftijd bereikt had. Samen met zijn dochtertje bezocht hij het winterfeest en kon toen niet aan de kant blijven staan. De hele ochtend was in de weer om te helpen bij het zwembad.

Roy en Joey verzorgen nu alweer een paar jaar elke Speelmeer aflevering het entertainment met leuke spelletjes, dans en karaoke. Zij maakten voor dit jaar ook zelf het programma, wat goed in de smaak viel bij de kinderen. De Speelmeerdag werd voor de kinderen afgesloten met een theatervoorstelling van Theater Clown Dico en de mysterieuze kist.

20171228 120464  20171228 120466 

De vrijwilligers gingen hierna nog even vol aan de slag om alle spullen van de activiteiten op te ruimen. Voor hen was er bij de afsluiting ook een leuke verrassing: speciaal voor alle vrijwilligers kwam Dennis van Geelkerken aan het eind van de middag langs in sportcentrum De Veur. Dennis is een graag geziene gast op Speelmeer, hij maakt onder andere vaak fotoshoots met bijzondere achtergronden. Meestal zijn de fotoshoots echter voor de kinderen, de vrijwilligers hebben geen tijd om langs te gaan omdat ze druk bezig zijn met hun eigen onderdeel. Dit jaar kwam Dennis speciaal langs voor alle vrijwilligers om hen te bedanken voor hun inzet met een speciale fotoshoot.

-advertenties-

-goede doel-