20171212 117274Een groep basisschoolleraren bood vanmorgen een petitie aan bij het hoofdkantoor van de OPOZ. De leraren staken vandaag, maar in tegenstelling tot de vorige stakingsdag worden hun lonen niet doorbetaald. De leraren gaven bij het bestuur van de OPOZ aan dat zij zich op deze manier niet gesteund voelen.

Alle basisscholen in Zoetermeer zijn vandaag dicht, de kinderen zitten thuis en de meeste leraren staken. De leraren die niet staken, kunnen op school administratieve taken doen. Leerlingen zijn er immers niet om les te geven. De leraren willen op deze manier aandacht af dwingen voor hun eis voor meer geld voor het onderwijs. 

Bharti Moti, woordvoerder van de OPOZ leraren: "Wij voelen ons niet gesteund door onze werkgever, de OPOZ, omdat zij ons korten op ons salaris als wij staken. In enkele dagen tijd hebben we 150 handtekeningen verzameld van Zoetermeerse leraren, die we vandaag het bestuur hebben aangeboden. In woorden zeggen ze ons te steunen, maar hun daden bewijzen anders!"

20171212 117247  20171212 117272 

Ed Spruijt en Roel Pots van OPOZ namen de petitie in ontvangst. Beide partijen hebben wel begrip voor elkaars standpunt, maar tot een toenadering kwam het niet. Ed Spruijt: "Wij kunnen de reden voor de staking heel goed begrijpen en hebben hier ook respect voor. Met name de werkdruk in het onderwijs is heel hoog. Maar wij hebben als bestuur ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover onze leerlingen en hun ouders! Wij vinden het middel van staking te zwaar om het doel te bereiken en betalen daarom de salarissen niet door". Roel Pots voegt toe: "Een staking betekent: niet werken en geen salaris, dat is een principieel standpunt. Daar kunnen wij als bestuur van de OPOZ niets aan veranderen, dan moet je bij de vakbonden zijn".

Ed Spruijt geeft wel aan dat de OPOZ zich wel degelijk inzet voor zijn leraren, sinds dit schooljaar heeft elke school in Zoetermeer (weer) een eigen conciĆ«rge, een onderwijsassistent en een administratief medewerker. Ed Spruijt: "Vanuit het bestuur doen we al heel veel voor de scholen, maar voor het vervolg moeten we bij de politiek zijn." Ed beloofde de leraren om werk te maken van een statement richting de politiek, in overleg met de collega's van de Unicoz scholen in Zoetermeer.

 

-advertenties-

-goede doel-