20171201 11649120171201 116499Zes leerlingen van Maja's Kinderatelier exposeren hun schilderijen van een bijzondere opdracht bij Lunchroom Iedereen Een Maaltijd in het Woonhart. Kleindochter Robine gaf een gastles met als thema 'Belle en het Beest, maar dan anders!'. Het mocht niet al teveel lijken op de originele film, maar de kinderen gebruikten hun eigen inspiratie en fantasie als richtlijn.

Alle leerlingen maakten twee schilderijen waarin de betoverde eetkamer van het Beest een grote rol speelde. Met veel plezier werkten de kinderen aan hun schilderijen, die steeds meer begonnen te 'leven'. "Eigenlijk moeten we dit in een restaurant hangen!", zeiden de leerlingen toen de schilderijen klaar waren. De stap naar Brenda Hartgring van Iedereen Een Maaltijd was toen snel gemaakt. De kunstwerken van Alysa, Reza, Vera, Danique en Charlotte zijn nu te bewonderen tijdens een heerlijke lunch of maaltijd.

De kinderen kwamen samen met hun ouders naar de opening van de expositie die gevierd werd met echte kinderchampagne en chips. De schilderijen blijven nog tot 19 december in de Lunchroom hangen.

-advertenties-

-goede doel-