20151215-73164.JPGDuizenden lichtjes versieren op dinsdagavond 12 december de Dorpsstraat, dat het decor vormt van de traditionele kaarsjesavond. De mooiste historische winkelstraat van Zoetermeer maakt zich op voor Kaarsjesavond, voor velen de gezelligste avond in het jaar!

Waan jezelf in de tijd van Charles Dickens’ ‘A Christmas Carol’ en droom weg bij de sprookjesachtig verlichte etalages van de winkeliers en de vele lichtjes achter de ramen van de bewoners in en om de Dorpsstraat.

Het programma begint om 18.30 uur op de Dobbeplas met het feestelijk ontsteken van de gigantische kerstboom door burgemeester Aptroot. Vervolgens voert hij een sfeervolle lampionnenoptocht aan richting het begin van de Dorpsstraat. Ter hoogte van de Nicolaaskerk wordt de stoet met kinderen van harte verwelkomd en vanaf 19.00 uur vinden de eerste activiteiten plaats, verdeeld over het hele winkelgebied tussen het Nicolaasplein en Hovestein. Verschillende Zoetermeerse koren zingen de mooiste kerstliederen, er is een levende Kerststal, die verzorgd wordt door leerlingen van het Stedelijk College, en voor alle bezoekers zijn bij diverse kramen gratis chocolademelk, thee en oliebollen verkrijgbaar.

Kaarsjesavond is een echt familie-evenement. De sfeervolle entourage en het gemoedelijke, muzikale programma brengen jaarlijks veel gezinnen uit Zoetermeer en omstreken in kerstsferen. Het programma duurt tot 21.00 uur.

Kaarsjesavond wordt georganiseerd door Winkeliersvereniging Dorpsstraat en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Zoetermeer, HABO GWW, Fonds 1818 en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

-advertenties-

-goede doel-