Deze week is de week van de kerstboom. Heel Zoetermeer gaat naadloos over van Sinterklaas naar het feest van het licht. Dat blijkt uit de lezersvraag van vorige week, waarbij we vroegen wanneer de kerstboom de huiskamer in mag.

kerstboomVoor veel Zoetermeerders is 6 december toch wel de eerste datum waarop een kerstboom mag. Diana schrijft: “Onze kerstboom komt pas 6 december binnen, eerder niet. Respect voor Sinterklaas." Vera is het daar mee eens, “Eerst de Sint dan Kerst, dus pas als de stoomboot buitengaats is, wordt de kerstboom opgezet.” Ook bij Nadine komt de boom er niet in voordat de sint weg is. “Eerst sint en als die het land uit is pas Kerst. Sinterklaas is al zo in discussie en kerstspullen zijn er al zo vroeg. Wij gaan ook pas naar een kerstmarkt als sint weg is.” Veel respect voor de sint dus, maar er zijn ook praktische redenen. “Onze boom komt 9 december in huis. 8 december is onze jongste jarig en die willen we vieren zonder boom! Want onze oudste is 3e kerstdag jarig en die is dus altijd met boom!,” aldus Maaike.

Verleiding

Toch blijkt voor veel Zoetermeerders de gezelligheid van de kerstboom een grote verleiding. Mariska: “Onze boom staat al sinds vorige week maandag. Mijn zoontje vroeg of we hem al gingen opzetten. En ja we vieren gewoon sinterklaas.” Priscilla heeft zich kunnen inhouden maar “het liefst had ik hem al neergezet,” vertelt ze. En uiteraard kunnen veel stadgenoten niet wachten. “De kerstboom staat al hoor,” schrijft Esther. “Word ik enorm gelukkig van.” Petra is helemaal verzot van de kerstboom. Ze heeft hem begin december al 4 weken staan. “Beetje vroeg, ik weet, maar m’n kleine uk van 7 vindt het zo leuk om de boom op te tuigen en alles te versieren. Dus waarom niet. Gezellig al die lichtjes.” Bert spant toch wel de kroon “Ik moet die van 2016 nog aftuigen.”

 

-advertenties-

-goede doel-