20171116 134242Ook al bezig het huis in kerstsfeer te brengen? Zoetermeer heeft twee grote kerstshows in de tuincentra Intratuin en de Driesprong. Ze zijn alletwee zeer de moeite waard en verschillen enorm qua sfeer en aanbod. Gisteren was Intratuin aan de beurt. Vandaag de tweede impressie met uitgebreide fotoserie: De Driesprong. Hierna vragen wij u, de lezer, zaterdag in onze lezersvraag: ‘Welke kerstshow vindt u de mooiste en waarom?’

De kerstshow van tuincentrum de Driesprong is minder strak gestyled, minder gelikt dan die van Intratuin. Het is er wat rommeliger, maar ademt de gezellige sfeer van een Duitse kerstmarkt. Het is er druk. Er is dit jaar voor de tweede keer een grote extra parkeerplaats speciaal voor de kerstmarkt gecreeerd. Door de rommeligheid is er ontzettend veel zelf te ontdekken, terwijl de spullen bij Intratuin meer in hapklare brokken worden aangeboden. Voor de doe-het-zelver is het hier een waar walhalla. Direct bij het begin van de show is er al een grote kraam waar je zelf decoratiemateriaal kunt scheppen. De lijmpistolen hangen er al klaar. Ook is er veel te vinden om zelf je kerststuk en kerstdecoraties te maken. Zo zijn er ook veel kunstbloemen. En er is een wand vol gekleurde linten die je voor van alles en nog wat kunt gebruiken.

Ook op deze kerstshow is een trendy bar gebouwd – minder mooi dan die van Intratuin - waar je wat te drinken kunt bestellen. Pal aan de overkant hiervan staat het in een soort ouderwetse snoepwinkel volgestouwd met kerstsnoep, van kaneelstokken tot oud-Hollands snoep. Het echte restaurant van de Driesprong is een minpuntje: klein en meer met de sfeer van een kantine dan een gezellig, mooi kerstrestaurant zoals bij Intratuin.

Happy kinderkerst

Ook hier is de show in thema’s verdeeld. Het opvallendst is de aandacht die er aan baby- en kinderkerstbomen en decoratiemateriaal is besteed. Er is een ‘meisjeskamer’met allemaal rose spulletjes voor baby-girl en een ‘jongenskamer’met blauwe spulletjes. Dan zijn er ook nog kerstdecoraties voor de wat grotere kinderen die met sprookjes te maken hebben. Er valt voor de kinderen op de show ook het nodige te zien: zo is er een heel bijzondere Kerst-Efteling kijkkast en zijn er kersttafereeltjes met poppen.

20171116 134720  20171116 140159 

In zijn algemeen is ook hier de trend: hoe voller de kerstboom, hoe beter. Ook hier zijn er tal van thema’s.  Wij zien hier ook het snoepthema uitgewerkt: plastic donuts voor in de boom, enzovoorts. Het eetthema komt verder terug in de rum- en tequilakerstballen. Overigens heeft ook grootgrutter Albert Heijn dit trendje opgepikt: zij verkopen ondermeer ananaskerstballen. 

Er is een prachtig romantisch thema met veel rose en lichtblauw: er hangt zelfs een kerstboom vol met suikerzoete glitterhobbelpaardjes en rose rozen.  En een ijsthema. En een natuurthema. Heel speciaal is ook het compleet ingerichte kersthuis dat op de show is nagebouwd.

Er is ook een overzichtelijk groot schap met kerstballen in alle mogelijke kleuren. Uiteraard ontbreken hier de Lemaxhuisjes niet, zijn er tal van kunstkerstbomen en is er veel verlichting. Er zijn kerstkussens, er zijn kerstschilderijen. Er is een grote verscheidenheid aan kerstsokken om de cadeautjes in te doen.

Kortom: ook dit is een kerstshow die u gezien moet hebben!

 

Bekijk hier ons artikel van de kerstshow bij Intratuin: Kerstshow Intratuin: stijlvol, trendy, prachtige sneeuwdecors

Tekst en foto’s Christa van der Hoff

-advertenties-

-goede doel-