20171116 123323Ook al bezig het huis in kerstsfeer te brengen? Zoetermeer heeft twee grote kerstshows in de tuincentra Intratuin en de Driesprong. Ze zijn alletwee zeer de moeite waard en verschillen enorm qua sfeer en aanbod. Vandaag de eerste impressie met uitgebreide fotoserie: Intratuin. Morgen De Driesprong. Hierna vragen wij u, de lezer, zaterdag in onze lezersvraag: ‘Welke kerstshow vindt u de mooiste en waarom?’

Het eerste wat opvalt bij Intratuin is dat de kerstshow hier en daar doorbroken wordt door andere opstellingen met niet-kerstproducten. Dat is een beetje jammer omdat je als bezoeker niet de hele tijd ondergedompeld blijft in de kerstsfeer. Dat is bij de Driesprong heel anders, daar is het één doorlopende show. Het grootste verschil tussen de twee shows zitten 'm verder in de sfeer en de inhoud. Waar je bij de Driespong het gevoel hebt van een oergezellige Duitse kerstmarkt, is het bij Intratuin net een beetje stijlvoller en minder knus allemaal. De Driesprong richt zich bovendien heel erg op DIY (Do-it-yourself): er is een enorme keus aan doe-het-zelfproducten voor een sfeervolle Kerst, van linten in alle mogelijke kleuren tot spullen om bijvoorbeeld een mooie kerstkrans mee te maken. En er is veel kerstsnoep.

Toch is ook de show van Intratuin zeer de moeite waard. Er zijn prachtige decors te zien van romantische geveltjes compleet met een besneeuwde straat met fiets en poppen van mensen met winterkleding aan. Helemaal te gek is een heuse, in Engelse sfeer opgetrokken enorme bar die helemaal met kerstdecoraties (alles is te koop!) is aangekleed. Er staan barkrukken voor, maar iets te drinken bestellen is hier helaas niet mogelijk. Dat kan wel in het prachtige in kerstsfeer opgetrokken restaurant van Intratuin. Elders op de show is nog een wintercafe opgebouwd met stoelen met nep dierenvellen – een van de grote trends dit jaar - waar wel wat geconsumeerd kan worden. Leuk is de sfeervolle kerstmuziek muziek die her en der zachtjes klinkt.

Snoep in boom is trendje

Bij Intratuin is de show in een aantal thema’s verdeeld. Zo zien we een traditionele kerst met veel rood en zilver. Trendy zijn de ‘notenkrakers’, houten poppen in rood en wit die je ook in de kerstboom kunt hangen of gewoon neer kunt zetten. Een natuurlijke kerst met veel houten en pluche decoraties (ook met dieren zoals uiltjes en beertjes met winterdassen voor in de kerstboom), nepdierenhoorns, lantaarns. Grote decoraties die een prima plek kunnen vinden in een grote boom, voor wie dat aandurft en kan betalen. Dan is er ook nog een sprookjesthema met onder meer suikerzoete rose danseresjes en prinsessen voor in de boom. En een ijsthema, en een goudthema. Groots wordt het snoepthema gebracht: de populaire Franse macaron (een soort koekje) kan je nu ook in de boom hangen, net als donuts, cupcakes, lollies en ijsjes. Deze decoraties zijn van zacht, knijpbaar materiaal gemaakt.

Voor de kids is er een treintje in een kerstlandschap en natuurlijk zijn er de kerstdorpen. Opvallend is dat Intratuin groots inzet op het eigen merk daarvan. A-merk voor kersthuisjes Lexmark is er nog wel, maar er is lang niet zoveel keus in als van het huismerk. Intratuin verkoopt trouwens ook traditionele kerststalfiguren.

20171116 124551  20171116 130909 

Wapperkaarsen

Op het gebied van de verlichting zagen we veel lampjes in lantaarns, de nieuwste trend van de wapperkaarsen (ledkaarsjes met een nepvlammetje dat heen en weer beweegt) ,led-verlichting in grote kunstsof kerstbomen, lampjes in lantaarns en veel mooie kunstkerstbomen.

Er vallen ook wat heel bijzondere en dure dingen op. Zo zijn er zelfs schitterende Eiffeltorenkerstballen. We zagen een tv met verlicht kersttafereeltje erin en een dito kerstauto voor respectievelijk 649 en 399 euro. Leuke gadgets tot slot zijn geinige kerstbabyslofjes en kerstschilderijen met ingebouwde verlichting. Hoe kitsch wil je het hebben?

Tekst en foto’s Christa van der Hoff

-advertenties-

-goede doel-