musicalkoorZoetermeer telt een groot aantal koren, variërend van popkoren tot kerkkoren. In deze artikelenreeks wordt elke week een Zoetermeers koor uitgelicht. Deze week is dat het Zoetermeers Musicalkoor, zij geven een speciale uitvoering tijdens Kaarsjesavond in de Dorpsstraat op dinsdag 12 december.

De dagen zijn koud en donker. Gelukkig is het bijna Kerstmis. Om alvast in de stemming te komen organiseert Zoetermeer op dinsdagavond 12 december een sfeervolle kaarsjesavond in de Dorpsstraat. Tijdens deze avond zorgt onder meer het Zoetermeers Musicalkoor voor de muzikale invulling. Zij zingen meerdere bekende kerstnummers die iedereen mee kan zingen.Het Zoetermeers Musicalkoor

Het Zoetermeers Musicalkoor is opgericht in 2011 en telt momenteel 60 leden, bestaande uit 25 hoge en lage alten, 25 hoge en lage sopranen en 10 bassen en tenoren. Het koor heeft een uitgebreid musicalrepertoire met zowel Nederlandse als Engelse nummers, waaronder the Lion King, Jesus Christ Superstar, Ja zuster, Nee zuster, Doe maar de musical, Mamma Mia en Queen, de musical.

Sabrina Bijnsdorp zingt zo’n twee jaar bij het Zoetermeers Musicalkoor. Zij is daarnaast verantwoordelijk voor de publiciteit van het koor. “Het koor bestaat uit een groep enthousiaste mensen die graag zingen en van musicals houden. “Alle nummers zitten gebundeld in een koormap. Ons repertoire loopt zeer uiteen met onder andere medleys, klassieke stukken, swingende meezingnummers en rock. Dat maakt het zo leuk. Er is voor ieder wat wils”, aldus Sabrina.

Buiten de gebruikelijke musicalmuziek werkt het koor mee aan concerten met bekende mensen, waaronder Liesbeth List en Ernst Daniel Smid. Ook hebben zij tijdens een deelname aan een korenfestival in Almere een prijs gewonnen en vierden het koor onlangs hun vijfjarig bestaan met een tweetal concerten in het CKC, begeleid door een orkest. Dit alles onder leiding van de vaste dirigent van het Zoetermeers Musicalkoor Freek Elbers en vaste pianiste Marie Searles.

Het koor ontstond begin 2011 met een groep enthousiaste zangers en zangeressen vanuit een projectkoor. Zij plaatsten een oproep in lokale kranten waarin zij op zoek waren naar zangers en zangeressen voor deelname aan een nieuw op te richten koor dat zich specifiek ging richten op musicalmuziek. De belangstelling bleek groot en er werd besloten in september 2011 van start te gaan met de repetities.

De repetitie

De repetitie begint altijd met een aantal inzing- en ademhalingsoefeningen. Daarna zingen ze nieuwe en bestaande nummers door. Af en toe wordt er een zangcoach uitgenodigd om aan de stemvorming en zangtechniek te werken. Ook is er tijd voor ontspanning en houden zij een paar keer per jaar een gezellige borrelavond, de zogeheten 'borrelnoot'.

Het koor wordt draaiende gehouden door een bestuur en diverse werkgroepen. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris, penningmeester, lid publiciteit, algemeen lid & coördinator commissies en algemeen lid. De commissies zijn de muziekcommissie die samen met de dirigent het muziekrepertoire bepaalt, de lief & leed commissie die aandacht schenkt aan het meebeleven van de leden, de communicatiecommissie die het koor onder de aandacht brengt in de media en de cateringcommissie die zorgt voor de koffie en de thee bij de repetities.

Meer informatie

Het koor repeteert wekelijks (uitgezonderd de schoolvakanties) op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de aula van basisschool ‘De Regenboog’ op Kerkenbos 12 in Zoetermeer.
Net als vele koren is het Zoetermeers Musicalkoor op zoek naar mannenstemmen, maar sopranen zijn ook welkom. Heb je interesse in het Zoetermeers Musicalkoor? Kom dan op dinsdagavond 12 december naar de Dorpsstraat in Zoetermeer. Je kunt ook contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Tekst: Claudia Berdowski

-advertenties-

-goede doel-