Wie heeft het lekkerste winterbier? Op deze vraag wordt antwoord gegeven tijdens het Winterbierfestival van de Winterfair Zoetermeer op 9 en 10 december. Elf regionale bierbrouwers hebben hun winterbier ingestuurd en een vakjury zal bepalen wie met de titel naar huis mag. Daarnaast is er ook een publieksprijs, waarbij de stem van de bezoeker geldt.


BierglasIn het openingsweekend van de Winterfair staan de bierbrouwers in de grote theatertent op de Markt om hun bier te laten proeven aan het publiek. Wethouder Marc Rosier zal het festival, dat op beide dagen om twaalf uur van start gaat, openen.
De deelnemers aan het Winterbierfestival zijn: Brouwerij Scheveningen, de Vlaardingse Bierbouwerij, Bierbrouwerij De Arn, EIBER Bier, Crooked Spider, Ebontree, Stadsbrouwerij Dukes, Lupulus, Bink-Brouwerij Kerkom, Brouwerij Mannenpap, LVR Breweries en Geusz. De mannen van Mannenpap komen helemaal uit Nijmegen, LVR Breweries en Geusz komen uit Zoetermeer zelf.
LVR Breweries staat er met hun eerste biertje, namelijk de Z.IPA; een IPA (India Pale Ale) bier. LVR is ontstaan nadat in 2016 drie vrienden bij elkaar kwamen – Loek, Viresh en Rodin – die zelf een biertje brouwden.
Geusz is inmiddels een bekende naam in Zoetermeer. Hun trippel, dubbel en blond wordt op diverse evenementen gretig afgenomen en geserveerd in diverse Zoetermeerse eetgelegenheden. Naast de slijter is het bier sinds enkele maanden te koop in de supermarkt.


Toegang van het Winterbierfestival is vijf euro, waarbij je één consumptie gratis krijgt. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de ticketshop op de site www.winterfairzoetermeer.nl . Ook aan de deur kunnen toegangskaarten worden gekocht. Het Winterbierfestival is op beide dagen van 12.00 uur tot 19.00 uur.

-advertenties-

-goede doel-