stefano in italie“Superblij, ik had dit niet verwacht!” IJsmaker Stefano Zuliani (27) van ijssalon Zuliani in de Dorpsstraat heeft de derde prijs gewonnen in de wedstrijd ‘Wie maakt het beste amandelijs ter wereld’ in het Italiaanse Longarone (Dolomieten). Hij won het brons in de categorie jongeren onder de 30 jaar.

 

 

Vorig jaar was hij in dezelfde categorie vijftiende met zijn granaatappelijs. Dus volgend jaar de eerste prijs? “Je weet maar nooit”, lacht Stefano. 

Hij zal het amandelijs vooralsnog niet in zijn ijssalon gaan verkopen, maar iedereen die dat wil kan het komen proeven. Zuliani’s Gelato is tot en met 23 december open.

Stefano is bij het creëren van zijn amandelijs uitgegaan van de Italiaanse smaak. De jury bestaat namelijk uit Italianen, en dit bleek een goede inschatting te zijn. “Ik gok erop dat zij net als veel Italianen niet van te vet ijs, van ijs op basis van room houden. Zij houden van wat lichter ijs,” zei de ijsmaker in een eerder interview.

Mooie vitrines

In het plaatsje Longarone in de besneeuwde Dolomieten moest de Zoetermeerder maandag vijf liter ijs afdraaien en aan een deskundige jury laten proeven. De wedstrijd is gekoppeld aan de Mostra del Gelato Artigianale, de oudste vakbeurs voor ambachtelijk ijs in Italie. Die werd al voor de 58e keer gehouden. Stefano snuffelde nog even lekker rond op de beurs: “Ik heb veel inspiratie opgedaan over hoe ik in mijn zaak het ijs mooier kan presenteren,” zegt hij. Italianen zijn daar ware meesters in. Zij versieren de bakken uitbundig met de originele ingrediënten en maken er een ware kleurexplosie van. Woendagavond gaat Stefano weer terug naar Nederland.

 

a6af99c0 6667 465e 99bb 8eb2989f193aUpdate woensdag 7 december

Stefano Zuliani van ijssalon Zuliani in de Dorpsstraat heeft woensdag in het Italiaanse Longarone de zilveren beker in ontvangst mogen nemen. Hij heeft niet de derde, maar de tweede prijs gewonnen! Dat komt omdat de nummer 1 uit de wedstrijd was gehaald. Stefano toonde zich superblij. Hij zal de beker in zijn ijssalon tentoonstellen. Hij won de prijs met zijn amandelijs in de categorie ijsmakers tot 30 jaar. Dat gebeurde op de MIG, een vakbeurs voor de ambachtelijke ijsindustrie.

Lees hier ons eerdere interview met Stefano: ijsmaker Stefano Zuliani (27) naar italie voor wereldcup 

Tekst Christa van der Hoff

 

-advertenties-

-goede doel-