DSC07130In het kader van het taal-en integratieproject van Gilde SamenSpraak ondersteunt Jan van Vliet als vrijwilliger al een aantal jaren anderstaligen bij het leren van de Nederlandse taal. Als "taalmaatje" werd hij toegevoegd aan de uit Rusland afkomstige Natalia van Domburg. Natalia is een begenadigd fluitiste die aan het conservatorium van St.Petersburg haar solistendiploma heeft behaald.

Omdat zij als geen ander weet hoe moeilijk het is om " in den vreemde" contacten te leggen en je te settelen werkt Natalia aan projecten die tot doel hebben inwoners van Zoetermeer in contact te brengen met Russisch sprekende stadgenoten, die, mede als gevolg van de taalbarrière, een wat geïsoleerde groep vormen. Onder meer door kennismaking met elkaars cultuur wil Natalia een aanzet geven tot meer en betere communicatie en zo de Russisch sprekende inwoners van Zoetermeer met hun Nederlandse stadgenoten "verbinden".

Concert in CKC

Als eerste aanzet daartoe organiseert Natalia op 9 december a.s. een concert van 20.00 uur tot 22.00 uur in de geheel gerenoveerde theaterzaal van het Centrum voor Kunst en Cultuur (CKC) in Zoetermeer. Kaarten (á €7,50) kunnen worden besteld via telefoonnummer 079-3412096 of via emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van Fonds 1818. Na ontvangst van het verschuldigde bedrag op rekening no. NL78 INGB 0001 7055 25 t.n.v. J.L.R. van Vliet worden de kaarten digitaal toegezonden. Programmaboekjes worden aan de zaal uitgereikt.

Brug slaan

Met dit concert wil Natalia een brug slaan tussen de verschillende culturen en mensen door middel van de taal van de muziek, die iedereen verstaat, met elkaar verbinden. Tijdens het concert ligt het accent op muziek van zowel Russische als Nederlandse componisten. Aan dit concert zal Natalia zelf als fluitiste meewerken. Jan van Vliet zal haar begeleiden op de vleugel en zal een aantal pianosoli met werken van zowel Nederlandse als Russische componisten voor zijn rekening nemen. Marieke van Vliet en Monique van Dijk enkele vocale duetten. Voorts geeft het Zoetermeers Orkestcollectief acte de presénce met populaire Nederlandse muziek en, last but not least, zal de Russisch/Oekraïense zang-en dansgroep "Kalinka" uit Rotterdam een uitgebreid optreden verzorgen. Na afloop van het concert is er alle ruimte voor ontmoeting onder het genot van een drankje en een (Russisch) hapje.

Tekst en foto: Lies Hoogland/Jan van Vliet

-advertenties-

-goede doel-