Sinterklaas bracht vandaag onvermoeibaar bezoekjes aan alle scholen in Zoetermeer. Met heel veel verschillende vervoermiddelen werd hij al in de ochtend begroet en ingehaald door vele kinderen op de schoolpleinen. Zo kwam Sinterklaas per paard en wagen aan op de Annie MG Schmidtschool, een LandRover op de Tjalk en een bakfiets op 't Schrijverke.

Op daltonschool Annie MG Schmidt in Buytenwegh stond een ouderband die samen Sinterklaasliedjes speelden Sinterklaas op te wachten. Alle kinderen zongen uit volle borst mee met de klassiekers 'Zie ginds komt de stoomboot' en 'De zak van Sinterklaas'. Bij het afscheid van de Sint aan het eind van de ochtend speelden enkele muzikale leerlingen van de school live de Sinterklaasliedjes.

 

20171205 116826  20171205 116835 
 Sinterklaas komt aan bij Annie MG Schmidtschool  Kinderen van de AMG Schmidtschool staan te wachten op de sint

De Sint viert zijn verjaardag op de Spelevaert

Alle kinderen van basisschool de Spelevaert aan de Irisvaart 2-4 in Seghwaert kwamen op 4 december al ’s avonds naar school. Ze kwamen met alle ouders, opa’s, oma’s bewonderen wat er in alle klassen was geverfd, geplakt, getekend en geknutseld. Het was heel druk en gezellig op deze Kijkavond. Op 5 december was er op de speelplaats een grote verrassing. Piet sprong na aankomst van de Sint uit een grote taart. Sinterklaas wenste namelijk eens een echte, Nederlandse verjaardag te vieren. De kinderen van de Spelevaert hebben die voor hem geregeld. Ze hebben hem in de aula toegezongen, een cadeau aangeboden, gedichten aan hem voorgelezen, slingers, blokjes kaas en nog veel meer aangeboden. Sint en Pieten vonden het geweldig! Na de feestelijk ochtend bezocht de Sint met de Pieten ook nog de zieke kinderen, die thuis moesten blijven.

Sintfeest Spelevaert 1  Sintfeest Spelevaert 4 
 Sintfeest op de Spelevaert   Kleine hulppietjes op de Spelevaert

Sinterklaas komt aan in bakfiets bij Florence Nightingale

Dinsdagochtend waren de kinderen van de school, met veel ouders, naar buiten gekomen om de Sint en zijn Pieten op te wachten. De kinderen hoopten dat Sint dit keer in zijn stoomboot zou komen, maar zagen al wel dat de brug schuin voor school te laag was om onderdoor te varen. Na tien minuten hard zingen, kwam Sint eindelijk in zicht. Geen stoomboot dit jaar, maar in de bakfiets! Dat was natuurlijk ook een spektakel! Na deze binnenkomst hebben Sint en zijn Pieten alle klassen bezocht.

 sint fl nightingale  Surprises de Tjalk2
 Sinterklaas in de bakfiets bij de Florence Nightingaleschool  De surprises van groep 6a staan al klaar op De Tjalk
   
 20171205 120434  Sint Amaliaschool
Sint trakteert zijn Pieten op een lekkere oliebol na een schoolbezoek in Meerzicht  Sint komt aan op de Amaliaschool
   
20171205 116844 20171205 116851
Sint komt met de bakfiets naar 't Schrijverke ... ... en geeft alle kinderen een hand!
   
IMG 0150  
Sint op Manege Voorweg in Meerzicht  

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-