Volgende week, dinsdag 12 december, zullen de basisscholen opnieuw gaan staken. Maar naast de eisen die er liggen voor salarissen en werkdruk zijn de basisscholen ook dringend op zoek naar nieuwe leerkrachten.

testHet tekort aan leerkrachten is een landelijk probleem, maar de OPOZ wil er alles aan doen om dit probleem zoveel mogelijk te beperken. Zij roepen iedereen met een bevoegdheid voor het (speciaal) basisonderwijs op om met ons in gesprek te gaan om samenwerkingsmogelijkheden te bespreken. Er is een grote ‘stille reserve’ aan leerkrachten: mensen met een onderwijsbevoegdheid, maar die daarvan geen gebruik maken.

De OPOZ hoopt deze mensen weer te interesseren voor een baan in het onderwijs, eventueel tijdelijk, met onder andere extra begeleiding, extra beloning en doorstroommogelijkheden naar een vaste aanstelling.

De laatste jaar zijn er bij de OPOZ scholen ruim 750 kinderen bij gekomen, waardoor het totale aantal nu op 4500 leerlingen zit. De OPOZ wil al deze leerlingen goed onderwijs kunnen blijven bieden en hoopt dat veel leraren zich aanmelden.

-advertenties-

-goede doel-