DSC6304Mondharmonicavirtuoos Hermine Deurloo trad zondagmiddag 3 december op bij Fascinating Jazz in het Golden Tulip Hotel. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo met succes haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje.

Inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Hermine heeft veel bekendheid gekregen in ons land; ze was een van de meest vooraanstaande leerlingen van Toots Thielemans. Toen Toots vorig jaar augustus overleed, werd ze in bijna alle talkshows van de Nederlandse televisie gevraagd om stukken te spelen als eerbetoon aan de grootmeester.

 DSC6305  IMG 5240 

Hermine Deurloo werd tijdens het concert begeleid door Karel Boehlee, een van Toots’ vaste pianisten en Marcel Booij op contrabas. Ze speelden o.a. Sous le ciel de Paris, Killer Joe, Turks Fruit, Het mistige Rode Beest, The Summer of ’42, Bluesette en Old Friends. Deze laatste twee waren  bekende composities van Toots Thielemans.

Het publiek genoot zichtbaar van het optreden van deze 3 rasartiesten en de vele solo's werden met enthousiasme ontvangen.

Foto's: Ineke van der Sman en Ernst van Erkelens, meer foto's op: https://www.zonerama.com/ZoetermeerJazz/Album/3930901 

 

-advertenties-

-goede doel-