keerpunt zwembad 6De onzekerheid over het voortbestaan van buitenbad Het Keerpunt houdt al 5 jaar Zoetermeer in zijn greep. In 2013 werd het zwembad verkocht aan Sweet Lake Wellness, onder de strikte voorwaarde dat het buitenbad elke zomer opengesteld zou worden. Dit jaar zou het laatste jaar zijn... 

Zwemschool Fresh heeft de afgelopen 4 jaar de zomeropenstelling van het bad geregeld. Bert Dijkhuizen: "Elk jaar wordt mij verteld dat het het laatste jaar is dat dit buitenbad open gaat. Iedere keer wordt beloofd dat ze gaan starten met de verbouwing, maar steeds wordt dat ook weer uitgesteld. Voor aanvang van het seizoen kreeg ik dit weer te horen, de verbouwing zou gaan starten in oktober. Maar op de laatste zwemdag wordt dit toch weer omgebogen in een 'misschien'! Dus wie weet sta ik hier volgend jaar wel weer!"

 

Slechte zomer

Door de slechte zomer heeft het buitenbad weinig goede dagen gekend. Het was meestal nét niet lekker genoeg om naar een buitenbad te gaan, met temperaturen van rond de 20 graden. Dijkhuizen schat in dat er slechts 20% van de bezoekers van vorig jaar naar het bad gegaan zijn. "Er moet echt goudgeld bij met zo'n zomer van niks! Het kost al gauw een 100.000 euro om het bad open te stellen, met verwarming, pompen, schoonmaak, personeel."

Ook het onderhoud van de baden en het terrein is de afgelopen jaren achteruit gegaan. Dijkhuizen: "Elk jaar denk je dat het de laatste keer is, dan heeft het geen zin om veel op te knappen. Alleen het hoognodige wordt gedaan". 

 

Sloop en nieuwbouw

Was het aanvankelijk de bedoeling om het gebouw van het Keerpunt compleet te verbouwen en te renoveren, intussen lijkt het erop dat Sweet Lake Wellness gekozen heeft voor sloop en nieuwbouw. Dat er deze zomer een vergunningsaanvraag is ingediend voor het 'plaatsen van een tijdelijke damwand' wijst in ieder geval op meer dan een renovatie.

Hoe dat precies geregeld moet worden weet Bert Dijkhuizen ook niet. Een van de problemen bij sloop van het pand is bijvoorbeeld het 25-meterbad, waar nog steeds zwemles wordt gegeven. Het 25- meterbad is apart verkocht en hoort niet bij het bezit van Sweet Lake Wellness, maar het bad zit wel onder hetzelfde dak als de rest van het zwembad en maakt ook gebruik van gezamenlijke apparatuur zoals pompen, elektriciteit en verwarming.

 

-advertenties-

-goede doel-